anadoluverumelimedya.com

Numan Kurtulmuş: “Yargı kurum ve kuruluşları cumhurbaşkanlığı makamına bağlıdır”

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında 65’inci Hükümet’in Çankaya Köşkü’ndeki ilk Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. AKP’li Kurtulmuş’un“Yargı kurum ve kuruluşları son olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en üst makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamına bağlıdır” sözleri dikkat çekti. Anadolu Ajansı Numan Kurtulmuş’un bu sözlerini görmezden geldi ve abonelerine servis etmedi. Kurtulmuş’un bu açıklaması Anayasa’da yer alan yargı bağımsızlığı maddesine aykırılık teşkil ediyor.                       

Reklam alanı

KURTULMUŞ’TAN ÇOK KONUŞULACAK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretlerine katılan yargı başkanlarınım eleştirilmesi hakkında değerlendirmede bulunan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

“Yargı kurum ve kuruluşları son olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en üst makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamına bağlıdır. Yüksek yargı mensupları başkanlarının herhangi bir şekilde Cumhurbaşkanı çağırdığı zaman bir toplantıya katılırlar. Yargı başkanlarının Cumhurbaşkanı’mızın bulunduğu bir toplantıya katılması hiçbir şekilde yadırganacak bir husus değildir. Cumhurbaşkanı ne bu toplantılarda onların yargı faaliyetlerine müdahale etmiştir ne de çay toplama faaliyetlerine katıldıkları zaman yargı bağımsızlıklarını ihlal etmişlerdir. Son derece normal son derece insani bir durum vardır. Ortada yargı bağımsızlığını ihlal eden bir mesele yoktur”

Odatv.com

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.