anadoluverumelimedya.com

Cihaner, Erdoğan’la çay toplayan yüksek yargı başkanlarını istifaya çağırdı

Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkanlarının, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte Rize’de çay toplamaya gitmesini eleştiren CHP Milletvekili İlhan Cihaner, “Bahçeli’yle yaprak sarması şenliğine, Demirtaş’la karpuz festivaline katılacak mısınız?” diye sordu. Cihaner, “Ya istifa etmeliler ya da bu davranışlarını açıklamak zorundalar” dedi.

Reklam alanı

İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte Rize’de çay toplamasını eleştirdi.

“FÜHRER’E UYAN BİR YARGI”

Cihaner şunları söyledi:

“Umuyorum ki aynı başkanlar kendileri tarafsızlıklarını kanıtlamak istiyorlarsa MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle de Osmaniye’de yaprak sarması şenliğine de katılırlar. Orada da yaprak sarmasının sorunlarına dair bir farkındalık yaratırlar. HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la Diyarbakır karpuzunun sorunlarıyla ilgili bir etkinliğe katılırlar. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu ile Dersim dağlarında türkü nasıl söylenirmiş, mantar nasıl toplanırmış bunla ilgili bir etkinliğe katılırlar. Aksi takdirde bu yaptıkları doğrudan doğruya kuvvetler arasında uyumu değil, Führer’e, tek adama uydurulmuş bir yargının en somut göstergesi haline gelecektir.”

“YA İSTİFA ETSİNLER YA İZAH ETSİNLER”

Yüksek yargı başkanlarını istifaya çağıran Cihaner, “Ya istifa etmelidirler ya da toplumun geri kalanına tarafsızlıklarını, bağımsızlıklarını gösterecek bir açıklamayla bu jestlerinin ne anlama geldiğini anlatmak zorundadırlar” dedi.

sol

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.