anadoluverumelimedya.com

ALPULLU ŞEKER FABRİKASI’NIN TEKRAR ÜRETİME BAŞLAMASI VAADİ

Kırklareli (İHA) – Kırklareli’nin Babaeski ilçesine bağlı Büyükmandıra Belde Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, Alpullu Şeker Fabrikası’nın bacasını tüttürmeye söz verdiğini açıkladı.
Sertaç Balyemez, Büyükmandıra Belediyesi Tüzel Kişisi adayı olarak 21 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleşecek Alpullu Pancar Ekicileri Kooparatifi 63’üncü Olağan Genel Kurul Toplantısı öncesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı’na adaylığını açıkladı.
Başkan Adayı Sertaç Balyemez, yönetim kurulu üye adayları ve denetim kurulu adayları Babaeski’de bir araya geldi. Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini, acı haberlerin alındığını ve ateşin Havsa Necati’ye düştüğünü ifade eden Sertaç Balyemez, “Uzman Çavuş Engin Şahin şehit olmuştur. Ailesine, kendisine Allah’tan rahmet gani gani rahmet diliyor, ailesine bölgemize, milletimize başsağlığı diliyorum. Terörü huzurunuzda lanetliyorum” diye konuştu.
Türkiye’nin ilk şeker üreten fabrikası için burada olduklarını söyleyen Balyemez, “1926 yılında kurulan Türkiye’nin ikinci şeker fabrikası yalnız ilk şeker üreten fabrikası Alpullu Şeker Fabrikası’nın çalışması için buradayız. Alpullu Şeker Fabrikası’nın şimdiki durumu üç yıldır çalışmaması çiftçilerimizi, bölge halkımızı ekonomik yönden önemli ölçüde yıpratmıştır” dedi.
“SİYASİ OTORİTELERİN TAMAMI ALPULLU ŞEKER FABRİKASI’NIN ÇALIŞMASIYLA İLGİLİ YOĞUN ÇALIŞMA VE TALEPLERİ VAR”
Alpullu Şeker Fabrikası’nın çalışması için yoğun çaba harcandığını söyleyen Balyemez, “Sizden aldığımız bu güçle, sizden aldığımız düşünceyle bu yola çıktık. Halkımızın çiftçimizin siyasi otoritelerin tamamı Alpullu Şeker Fabrikası’nın çalışmasıyla ilgili yoğun çalışma ve talepleri var.bugün itibariyle Edirne’de, Kırklareli’nde ve bölgemizin birçok yerinde şeker pancarı üretecek çiftçilerimiz çok zor koşullarda fabrikaya teslim etmektedir. Bizim çiftçimiz çalışkan emekçi çiftçimiz ekeceği pancardan maksimum verim almak ister. Bizler sistemi büyüttüğümüz için daha çok çalışan olacak. Onlar yeni çalışanlara tecrübeleriyle güç verecekler. Hiçbir personelin konumu yeri ve çalışma şartları üzücü bir yönde değiştirilmeyecektir. Bölgemizi ülkemizin her kademesinde Alpullu Şeker Fabrikası’nın çalışması için yoğun bir kamuoyu oluşmuş durumda. Bizzat sadece kooperatif olarak çiftçilerimizin önünü açıp sözcüsü olmalıyız” dedi.
“ALPULLU ŞEKER FABRİKASI’NIN BACASINI TÜTTÜRMEYE SÖZ VERİYORUM”
63’üncü Olağan Genel Kurul toplantısının 21 Mayıs Cumartesi Günü Alpullu’da yapılacağını hatırlatan Balyemez, “Bugün itibariyle sizlerden aldığımız güç ile Alpullu Şeker Fabrikası’nın bacasını tüttürmeye söz veriyorum. Önemli olan şeker fabrikasının bir kere çalışması, bacanın tütmesi orada pancar işlenip şeker üretilmesidir. Zaten ondan sonra karamsar tablo ortadan kalkacak. El birliğiyle alım merkezlerini tekrardan canlandırıp tekrardan çiftçilerimize hizmet verecek, gelir düzeyini arttıracak çalışmalar yapacağız. Kooperatifçiliğin temel unsuru zaten çiftçilerimizin birim miktardan alacakları geliri arttırmak” ifadelerini kullandı.

Reklam alanı

milliyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.