anadoluverumelimedya.com

CHP’den Erdoğan’a zehir zemberek “kan” yanıtı

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Ankara Cumhuriyet Başsavcısını HSYK’ya şikayet edeceklerini belirterek, “HSYK’nın derhal bu savcı hakkında soruşturma başlatması gerekir” dedi.

Reklam alanı

“BUNLARIN YATACAK YERİ YOKTUR”

Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Türkiye bir terör belasıyla bu Cumhurbaşkanı ve AKP iktidarıyla tanışmıştır. Terörün Türkiye’de yeşermesine bu iktidar neden olmuştur, bu Cumhurbaşkanı neden olmuştur. Bunların yatacak yeri yoktur Türkiye’de” dedi.

“CESARETLİ OL, HAYSİYETLİ OL”

TOBB Başkanı’nı eleştiren Gök, “TOBB Başkanı aklını başına almalıdır. Korkma Rifat Hisarcıklıoğlu… Cesaretli ol, Genel Başkanımızla polemiğe girip ona meydan okuyacağına iktidar karşısında dik dur” diye konuştu.

2 yıl önce TOBB Genel Kurulu’nda olduğunu ifade ettiği bir fotoğraf gösteren Gök, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, arkasında hazır ol vaziyetinde bakanlar ve hazır ol vaziyetinde Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu. Biz böyle TOBB Başkanı istemiyoruz. Cumhurbaşkanı karşısında el pençe divan duran bir TOBB Başkanı istemiyoruz. Cesaretli ol, haysiyetli ol. Ana muhalefet partisi olarak Genel Başkanımıza laf söyleyemez. Haddi değildir, yeri değildir, onun boyunun ölçüsünü aşar” dedi.

Başkanlık sistemi ve partili cumhurbaşkanlığı tartışmalarına değinen Gök, “Bu tam bir baas rejimidir. Cumhurbaşkanı partili, başbakan partili, bakanlar partili, valiler partili, emniyet müdürü partili” diye konuştu.

“BİR TEK KİŞİNİN KAPRİSLERİNE, BENCİLLİĞİNE, ONUN İHTİRASLARINA TÜRKİYE TERK EDİLEMEZ”

Tek parti arayışlarının Türkiye’yi demokrasiden uzaklaştıracağını ifade eden Gök, “Bu tablo Türkiye’yi çatışmaya sürükler. Bir tek kişinin kaprislerine, bencilliğine, onun ihtiraslarına Türkiye terk edilemez” dedi.

“KAN” POLEMİĞİ

“Kan” tartışmasına da değinen Gök, şunları ifade etti:

“Kan akıtacaksa akıtacak olan sensin.

Recep Tayyip Erdoğan bunu zorla yapmak istiyorsa karşısında bizi bulacaktır. Biz karşısında birbirlerimizin kollarına sarılmış vaziyette bekleyeceğiz onları. Kanımızı akıtacaklarsa akıtacaklar ama kan akıtacaklar Recep Tayyip Erdoğan’dır, iktidar partisidir. Genel Başkanımız bunu işaret ediyor.

“SEN KAN DÖKÜCÜ OLDUĞUNU GEZİ OLAYLARINDA İSPATLADIN”

Recep Tayyip Erdoğan senden korkmuyoruz. Zaten sen kan dökücü olduğunu Gezi olaylarında ispatladın. Gezi’de kan döken sensin. Kan döken sensin, biz ülkeyi çatışmadan ve kandan kurtarmak istiyoruz. Bu Cumhurbaşkanı çığırından çıkmıştır.”

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCISINA SESLENDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açılan soruşturmaya değinen Gök, “Ankara Cumhuriyet Başsavcısı senin görevin cumhuriyeti korumaktır. Ankara Cumhuriyet Başsavcısına sesleniyorum, ‘laiklik anayasadan çıkmalıdır’ diyen Meclis Başkanı hakkında ne yaptın, onun fezlekesini Meclis’e gönderdin mi?” diye sordu.

“ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCISINI HSYK’YA ŞİKAYET EDECEĞİZ”

Ankara Cumhuriyet Başsavcısını HSYK’ya şikayet edeceklerini belirten Gök, “Ankara Cumhuriyet Başsavcısını HSYK’ya şikayet edeceğiz, görevini yapmıyor, Genel Başkanımızın ne söylediğinin farkında değil. HSYK’nın derhal bu savcı hakkında soruşturma başlatması gerekir” dedi.

“Cumhurbaşkanı, Genel Başkanımıza hakaret ediyor, aynen kendisine iade ediyoruz” diyen Gök, “Kilis yanıyor Cumhurbaşkanı, git bir Kilis’e bak cesaretin varsa” diye konuştu.

“AKP MİLLETVEKİLLERİ BIYIĞINIZ MECLİS’TE DE ÇIKAR”

Meclis Genel Kurulu’nun dün erken kapanmasına değinen Gök, “Bu ülkede Başbakan yoktur, bakanlar yoktur, AKP milletvekilleri Meclis’te yoktur. 317 milletvekilleri var Meclis Başkanı da dahil. Bir bakanları hakkında gensoru görüşülecek AKP grubu Meclis’te yok. Neredesiniz siz, ihale peşinde misiniz ya da nasıl düşük profilli olduğunuzu kanıtlama peşinde misiniz ya da evinize saklanıp bir bıyık bırakıp da öyle mi piyasaya çıkmayı düşünüyorsunuz? AKP milletvekilleri bıyığınız Meclis’te de çıkar. Meclis’e AKP milletvekilleri gelmiyor” dedi.

“AKP’LİLER ORTADA YOK, MECLİS’İ ÇALIŞTIRMIYORLAR”

AKP grup başkanvekillerinin eleştirilerine de yanıt veren Gök, “Biz yoklama istediğimiz oylama MHP’nin vermiş olduğu Soma önergesinin oylamasıdır. Benim İçtüzük’ten kaynaklanan haklarım var. Ben görevimi yapıyorum. Yoklama istedim. AKP’liler ortada yok, Meclis’i çalıştırmıyorlar” diyerek tepki gösterdi.

“BU SİYASİ AHLAKSIZLIKTIR”

AKP grup başkanvekillerinin açıkladığı dokunulmazlık takvimine değinen Gök, “Biz iktidar partisiyle bir ay önce görüşerek onların rızası ve muvafakatıyla 20 Mayıs tarihinde Antalya’da Parti Meclisi ve çalışma kampımızın kararını aldık. Şimdi dün AKP Grup başkanvekilleri çıkmış dokunulmazlıklarla ilgili birinci turu Salı günü yapacağız ikinci turu da 20 Mayıs’ta yapacağız, bu siyasi ahlaksızlıktır. AKP yönetimi ve grup başkanvekilleri ayağını denk alsın. Siyasette söz onurdur” dedi.

AKP yöneticilerine seslenen Gök, “Bu mutabakatları bozmayın. AKP yöneticilerini uyarıyorum buradan, ahlaklı olun, adam gibi olun, verdiğiniz sözün arkasında durun. Biz kampımızı sizin vermiş olduğunuz ve güvence verdiğiniz tarihe göre ayarladık. Bu kararlarını değiştirmeleri için zamanları vardır. AKP yönetimi bu konuyu önemseyerek bu görüşlerini revize etmelidir”dedi.

“SALI GÜNLERİNE KADAR ZAMANLARI VAR”

Bir basın mensubunun, “Bu tarihte ısrarcı olurlarsa tavrınız ne olur?” sorusuna da Gök, “Salı gününe kadar zamanları var. Salı gününe kadar ahlak sorunlarını gözden geçirsinler” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı’nın Kilis konusundaki açıklamasına ilişkin soruya Gök, “Kilis’in can ve mal güvenliğinin korunmasını istiyoruz” dedi.

Odatv.com

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.