anadoluverumelimedya.com

Sömürge yasaları Meclis’e geliyor

AKP devleti, yabancı sermayeye alan açmak ve onların talancı girişimlerini sağlamak adına 10 maddelik özel davetiye hazırladı

Reklam alanı

HABER MERKEZİ – AKP hükümeti, yaşamın her alanını sermaye talanına açarak ilerleyen ve devletin tüm yapılarını buna hizmet eden birer birim haline getirdi. İçeride ve dışarıda ötekeleştirme üzerinden sürdürdüğü politikalar sonucu yaşadığı sıkıntıları ise sermayeye alan açarak aşmayı hedefleyen adımları her geçen gün büyüterek atmaya devam ediyor. Oluşturdukları havuzlarda özellikle ‘enerji, maden ve inşaat’ gibi doğayı ve insanların yaşam alanlarını yok eden ve tek hedefi bu alanları sermaye birikim süreçlerine bağlayarak ekonomiyi diri tutmak olan adımları her geçen gün büyütüyorlar. Aynı zamanda kapitalist ülkelerin sermaye yapılarına alan açarak iktidarlarını kan ve gözyaşı üzerinden sürdürme gayreti içindeler.

Yabancı sermayeye özel paket

AKP, yabancı sermayeye alan açmak ve onların talancı girişimlerini sağlamak adına 10 maddelik özel davetiye hazırladı. Hazırladıkları davetiyenin bu hafta bakanlar kuruluna sunulması bekleniyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın sermaye kesimlerine duyurduğu “Türkiye bölgesel hizmet merkezine dönüşecek” müjdesinde şu teşvikler yer alıyor, “Bölge ofisini Türkiye’ye taşıyana vergi teşviki, bölgesel üretim merkezini getiren şirketler Kurumlar Vergisi vermeyecek, sermaye yatırımlarında damga vergisi ve harç yükü azaltılacak, sermayeye ücretsiz danışmanlık hizmeti verilecek, düşük faizli kredi, teknoloji yatırımlarına ise uzun vadeli kredi verilecek, gümrük işlemleri kolaylaştırılacak, işyeri açmak bir haftayı geçmeyecek, en önemli iki adımın birincisi, yabancı sermayeye yatırım yapabileceği arazilerin bütün envanteri verilecek. İkinci önemli adım ise Enerji lisans-ruhsat-izin işlemleri hızlanacak”. Bu adımlar atılırken bazı kesimlere ne hikmetse özel davetiye çıkarılmış buna göre Yunanistan, İtalya, İngiltere’deki bölge ofisini Türkiye’ye taşıyan firmaların gelir ve kurumlar vergisinde indirim yapılacak.

ozgurgundem.biz

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.