anadoluverumelimedya.com

Terörün medya ayağı İngiliz hükümeti çıktı

İngiliz basın kuruluşu Guardian, İngiliz hükümetinin şimdiye kadar 2.4 milyon sterlin tutarında Suriye’deki terör örgütlerine propaganda desteği sunduğunu duyurdu. 2013 yılından bu yana medya desteği sunulan unsurlar arasında Hazm ve Ceyş’ül İslam örgütleri de bulunmakta

Reklam alanı

İngiltere hükümetinin Suriye’de beş yıldır terör eylemi gerçekleştiren kimi örgütlere propaganda yardımı yaptığı ortaya çıktı. Guardian gazetesinin haberine göre David Cameron hükümetinin medya desteği sağladığı ‘ılımlı muhalefet’ arasında öldürdüğü Suriye askerlerinin ciğerini yiyen Hazm hareketi, sivilleri demir kafeslere koyup canlı kalkan olarak kullanan Ceyş ül İslam örgütü ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bulunmakta.

DESTEĞİN BOYUTU 2.4 MİLYON STERLİN
Gazete ABD’nin de TOW füzesi vererek yardımda bulunduğu Hazm hareketi gibi kimi unsurların radikalleştiğini hatırlatırken, İngiltere’nin bu örgütlere video, fotoğraf, askeri raporlar, radyo yayını ve sosyal medya hesapları ile destek sunduğunu dile getirdi.
Terörist gruplara destek sağlayan şirketin Dışişleri Bakanlığı tarafından kiralandığı, Savunma Bakanlığı (MoD) aracılığı ile kontrol edildiği ve İngiltere Hükümeti’ne ait herhangi bir ize rastlanmaması için özel önem gösterildiği okurlarla paylaşıldı. Guardian’a konuşan eski yarbay Regester Larkin, şimdiye kadar 2.4 milyon sterlin harcanan proje ile ilgili “Şirket Suriyelilere daha iyi bir yaşam sunmak için ülkedeki ılımlı muhalefeti destekleyen bir medya ve iletişim desteği sunuyor” ifadelerini kullandı.
Birleşik Krallık’ın Suriye’de hükümet karşıtı güçleri destekleyen propaganda ekipleri çalışmasının ortaya çıkışı, 2013’te İngiliz parlamentosundan geçirilemeyen Suriye’ye dönük müdahale planının ertesine rastlıyor. 2013 sonbaharından bu yana İngiliz hükümeti, bir algı yönetimi operasyonuyla savaşın seyrini değiştirmeyi deniyor.
İngiliz hükümeti ortaya çıkan belgeleri “Birleşik Krallık, Esad rejimine ve IŞİD’in ideolojisine karşı mücadele eden ılımlı muhalefetin uzun süredir destekçisi” ifadeleriyle kabul ederken, Guardian’a konuşan Savunma Baknlığı sözcüsü Hazm Hareketi ve Ceyş’ül İslam örgütlerine yaptığı yardımı inkar etti.
Savunma Bakanlığı sözcüsü, ele geçirilen belgelerde yer alan Ceyş’ül İslam’a hiçbir zaman yardım etmediklerini iddia ederken, Hazm Hareketi’nin Mart 2015’te dağılmasından sonra liste dışı kaldığını savundu.

Aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.