anadoluverumelimedya.com

ŞOK! İSTİFA GÜNDEMDE!

Davutoğlu İstifa mı Edecek

Haber şöyle:

Reklam alanı

AKP’de Genel başkanın atama yetkisinin alınmasıyla başlayan ‘rekabet’ kızıştı. Davutoğlu’nun hem parti hem Meclis yönetiminde değişikliğe gitme planı yaptığı öğrenildi.

AKP’liler, Perşembe günü Erdoğan-Davutoğlu görüşmesine kilitlenmiş durumda. Ankara kulislerinde Davutoğlu’nun istifası bile tartışılmaya başlandı.

AKP, son yılların en kısa (28 dakika) süren grup toplantısını yaptı. 18.00’de olacağı açıklanan MYK toplantısı da 15.00’e alındı ve 1.5 saatte bitti. Parti kulislerine, Davutoğlu’nun birkaç gün içinde ‘istifa edeceği’ yönünde dedikodu yayıldı.

Davutoğlu, Perşembe günü devlet görüşme gününde Cumhurbaşkanı ile Başbakan bir araya gelecek. Bu görüşmeden çıkacak havanın AKP’nin önümüzdeki dönemine ışık tutması bekleniyor(Sözcü).

Haber işte böyle…

Şu Fuat Avni ne demişti; hedef Davutoğlu…

Peki ama neden; ne güzel birlikte çalışıyorlardı, neden şimdi Davutoğlu hedef alındı!

İşin aslı, Davutoğlu’na yönelik bu operasyon bir aldatmaca!

Erdoğan’ın oynayacağı kart kalmadı; Türk Ordusu, bürokratlar, polis, hakim ve savcılar, üniversiteler ve son olarak paralel yapı!

Bu sayılanların her biri zamanında düşman gösterilerek Türkiye’de istedikleri idari ve hukuki değişiklikleri yaptılar, hala da yapıyorlar!

Kamuoyu vicdanı Türk Ordusu’na yapılan haksızlığı kabul etmeyince, önce “ben yapmadım o yaptı” diyerek yeni düşman yaratıp paralel yapıyı öne sürdüler; iş dünyası, medya ve okullara el attılar.

Şimdi kamuoyu terörden rahatsız, öyle rahatsız ki artık terörü AKP’nin desteklediğini düşünmeye ve görmeye başladı; işte şimdi bunlar terörle mücadelede öne çıkan başarısızlığı“ben yapmadım o yaptı” diyerek Davutoğlu’na yıkmaya çalışacaklar, oysaki tencere kapak aynı!

Operasyonları durduran Davutoğlu hükümeti değil mi!

Valilere operasyonların durdurulması için talimat veren Erdoğan değil mi!

İKİSİ DE AYNI!

Öyleyse neden Erdoğan, Davutoğlu’nu düşman ilan etsin ki…

Şimdi küresel proje BOP hızlanınca yani ABD-RUSYA-İSRAİL-AB Ortadoğu’da işleri daha da hızlandırmak isteyince, projenin Türkiye ayağı federal yapı ve başkanlık tezgahını yürürlüğe koyabilmek için, kendi içinden fedailer çıkarıyorlar…

Dedim ya bu bir aldatmaca…

Mesele şu…

BOP’un Ortadoğu’da hayata geçirebilmesi için, Türkiye’de federatif yapı gerekiyor çünküzaten şu an Irak ve Suriye federal yapıda! Ancak bu yapıların ayakta durabilmesi için Türkiye’nin desteği lazım. Eğer ki Türkiye de federatif yapıya dönüştürülürse, işte bu yapılar karşılıklı birbirini destekleyecek!

Peki nasıl olacak bu iş?

Şimdi çıkar Erdoğan, “ben yapmadım o yaptı” der, tıpkı paralel yapı diyerek bir zamanlar ortağı olan cemaate işi yıktığı gibi bu işi de ortağı olan Davutoğlu’na yıkar; ardından bu iş böyle gitmez “haydi başkanlık haydi anayasa” deyip işi referanduma götürür!

Bunların siyaseti aynı, kamuoyu tehdidin farkında varınca oyuncular değiştiriliyor, hepsi bu!

Bu tezgahı bozacak güç Türk Milleti’dir; Türk Milleti önünde şimdi MHP kurultayı vardır; MHP desteği olmadan bu tezgahlar yürümez; o halde bu kurultayın engellenmesine izin vermeyiniz!

Erdal Sarızeybek

SARIZEYBEK HABER

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.