anadoluverumelimedya.com

Akşener’in avukatı Tarhan: 15 Mayıs’ta kongreye gidiyoruz

MHP’de kongre kararına ilişkin Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nin verdiği durdurma kararını muhalif adaylardan Meral Akşener’in avukatı Uğur Tarhan değerlendirdi.

Reklam alanı

“Siyasete yapılan hukuk dışı müdahalelerle ülkücü iradenin kararı değişmez” diye konuşmaya başlayan Avukat Tarhan, şunları söyledi: “Çağrı heyeti Ankara’da, kongre yeri Ankara, kararı veren mahkeme Ankara, dolayısıyla taşra mahkemeleri kesinlikle yetkili değildir. Ayrıca Asliye hukuk mahkemeleri Sulh Hukuk Mahkemelerinin kararlarının denetim merci değildir. Bu yüzden de görevine girmeyen alanda “yetki aşımı” yaparak karar vermiştir.”

Tarhan ayrıca Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin verdiği karar sonrası yapılan itirazla dosyanın Yargıtay’a gittiğini hatırlattı ve taşra mahkemelerinin Yargıtay’ın önünde bulunan dosya ile ilgili karar veremeyeceğinin altını çizdi. Tarhan, Gemerek Asli Hukuk Mahkemesinin aynı zamanda Ankara’daki mahkemedeki dava dosyasını görmeden karar aldığını belirtti “Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi, dosyayı görmeden durdurma kararı veriyor, kararı verdikten sonra da dosyanın Ankara’dan istenilmesi şeklinde bir ifadeye yer veriyor. Kararı verdikten sonra dosyayı istemesinin bir anlamı yok.”

Tarhan, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi ile ilgili HSYK’ya gerekli şikayeti yapacaklarını belirttikten sonra “Ayın 15’inde belirlenmiş bir kongremiz var. Aslında bu girişimlerle yapılacak olan kongrenin meşruiyetini şüpheli hale getirmek, delegeleri oraya getirmemek istiyorlar. Fakat o tarihte biz kongrede olacağız, delegelerde gelecek. Ve ülkücü iradenin vereceği karara da saygı duyacağız. Delegelerin salt çoğunluğu oluştuğu zaman alınacak karara herkes saygı duymalıdır. Mahkemeler delegeleri engelleyemez.”

Tarhan: “Diğer yandan Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi kararının ne anlama geldiğini kısaca örneklendirecek olursak, vatandaşın biri İstanbul Sulh Hukuk’tan bir karar alıyor, karar aleyhine sonuçlanan ise Kars Digor’dan farklı bir karar çıkartıyor. Bu da buna benziyor. Bu şekilde yetki aşımları hukuk sistemini de çökertir. Tekrar ediyorum Yargıtay’ın yetkisine giren alan da taşra mahkemesi karar veremez. Bunu inceleyecek merci bellidir. Dosya Yargıtay’dayken taşra mahkemesi olarak sen yetkili misin ki karar veriyorsun”

hergunmedya

 

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.