anadoluverumelimedya.com

Danıştay, rapora rağmen AKP’li vekillere ait şirketin Deliçay’da HES yapmasına izin verdi

HES’lere karşı Deliçay Platformu Başkanı Hasan Sonkaya, Erzincan’ın Kemah ilçesinde bulunan Deliçay üzerine yapılmak istenen HES’lerle ilgili konuştu. Sonkaya, “Danıştay’ın Deliçay’da yapılmak istenen HES’lerle ilgili verdiği kararın asıl nedeni şirket sahiplerinin AKP’li vekiller olması.” dedi.

Erzincan’ın Kemah ilçesinde bulunan Deliçay’a yapılmak istenen HES projesiyle ilgili HES’lere karşı Deliçay Platformu Başkanı Hasan Sonkaya, Fikriye Yılmaz’la Yol TV Ana Haber’e konuştu.

Reklam alanı

Sonkaya,  Danıştay’ın Deliçay’a HES yapılması hakkında verdiği kararı skandal olarak niteledi. Sonkaya, “Kasım ayının 28’i 2014’te Sivas İdare Mahkemesi, HES’i iptal etti. Fakat Danıştay 14’üncü dairesi, Sivas İdare Mahkemesi’nin verdiği kararı iptal edip, yeniden HES’lerin yapılması için zemin hazırlamıştır.

Danıştay’ın verdiği kararın gerekçesiz olduğunu belirten Sonkaya, “Bilim adamları, akademisyenler, yaptıkları incelemeler ve tespitler sonucu Deliçay’da HES yapılamayacağının kararını vermişti. Danıştay ise bilirkişi raporuna rağmen bu kararı gerekçesiz iptal etti.” dedi.

Sonkaya, Danıştay’ın iptal kararının altında yatan nedenin ise rant olduğunu savundu. “Deliçay’a HES yapmak isteyen As Enerji şirketinin sahipleri AKP’li iki milletvekili” diyen Sonkaya, “Burası Aleviler için çok kutsal bir yer. Özellikle bizim için kutsal olan yerlerin üzerine HES yapılmak isteniyor.” dedi.

Deliçay’daki rant projesinin amacının sadece HES yapmak olmadığını söyleyen Sonkaya, “Mevcut siyasi iktidar AKP’nin nasıl ki Maraş’a IŞİD’çileri götürüp insanları rahatsız ediyorsa, bizim de burada köylerimizi terk etmemizi istiyor.” diye konuştu.

kuzeyormanlari

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.