anadoluverumelimedya.com

TSK’dan bir ilk! Şehir komandosu okulu açılıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye ve Ortadoğu’da farklılaşan çatışma konseptine karşı yeni önlem alma çalışmalarına başladı. Son zamanlarda Güneydoğu’da terör çatışmalarının kent ve ilçe merkezlerinde yoğunlaşmasıyla beraber TSK kısa ve orta vadede değişen ortama uygun planlamalar yaptı. öncelikle komando tugaylarının sayısını yükselten ve bütün muvazzaf personele ‘komando ihtisas’ kurslarını zorunlu tutarak işe başlayan TSK, önlemlerin seviyesini biraz daha yükseltti. Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat ve özel eğitimli komando birliklerinin ortaklaşa yürüttüğü operasyonlarda tespit edilen eksiklikleri gören TSK, şehir çatışmalarına karşı eğitim personele eğitim veren okul açacak. Personeli meskun mahal çatışmalarına göre eğitimden geçirecek bu yeni okul, Piyade Okulu, İstihkam Okulu gibi işleyecek.

Reklam alanı

 

PROFESYONEL BİRLİKLER HER DAİM HAZIR BEKLEYECEK

Açılması planlanan söz konusu okulun kurulacağı yer için Ankara Polatlı’daki Açıkır bölgesi inlemeye alındı. Bu bölgenin uygun görülmemesi üzerine Ege’de uygun yer arayışı başladı. TSK, yeni okuldaki eğitimle personeli şehir çatışmalarına karşı hazırlayacak ve profesyonel birliklerle şehir çatışmalarına hazırlıklı olacak. TSK, bir süredir de çatışma bölgesine sevk edilecek bütün personeli İstanbul’da yer alan Piyade Okulu’nda 3 hafta devam eden, meskun mahal çatışma eğitiminden geçiriyor. Okul planlaması içerisine girilmesinin de, bu eğitim çalışmaları sonrasında bölgeye gönderilen personelin ve operasyonlardan alınan pozitif sonuçlar üzerine gündeme geldiği ifade ediliyor. Çatışma bölgelerine gönderilen ve gözlemler yapan öğretmen subaylar bölgedeki sorunları analiz ederek, piyade Okulu’na rapor şeklinde sunarak; eğitimlerde yapılan hataların giderilmesini ve derslerin güncellenmesini sağladı.

 

UZMAN KADRO OLUŞTURULACAK

Çatışma bölgesinden dönen personelin ikinci defa verilecek eğitimlerinde, deneyimlerin pekiştirilmesi ve hataların personelle beraber değerlendirilmesinin hedeflendiği de bildirildi. Bölgede görev alan personel, TSK’nın şehir çatışmalarında en uzman kadrolarını meydana getirecek.

millimucadele

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.