anadoluverumelimedya.com

Turhan Çömez Geri Dönüyor

Ergenekon davasının yurt dışında bulunan tek sanığı olan Dr. Turhan Çömez, Yargıtay’ın verdiği bozma kararı üzerine döneceğini açıkladı.

Reklam alanı

Ergenekon davasının temyiz incelemesini yapan Yargıtay 16. Ceza Dairesi, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını, usulden ve esastan bozdu. 231 sayfalık gerekçeli kararda, “Örgüt kabulünde isabet yok. Soruşturma, yargılama ve delil toplama aşamaları yargılama ilkelerine aykırı. Tanık dinlenmesi taleplerinin gerekçesiz reddedilmesi, duruşmada hazır edilen tanıkların CMK’daki açık hükme rağmen dinlenmemeleri, sanık sıfatı bulunan bir kısım tanıkların aynı zamanda tanık ve gizli tanık olarak dinlenmesi, dolayısıyla 1 kuzudan 3 post çıkarılması bozma nedenlerindendir” denildi.

Bu gelişmeyle 274 sanıklı Ergenekon davası yeniden görülmeye başlanacak. Yeniden yargılamanın kısa bir süre sonra başlaması beklenirken Vatan, davanın yurtdışında bulunan tek sanığı olan eski Ak Parti Milletvekili Turhan Çömez’e ulaştı.

“Ülkemi çok özledim”

İngiltere’de çalıştığı üniversite hastanesinde yeni açılacak bir acil ünite için dünyada ki son gelişmeleri izlemek üzere Viyana’da toplantıya katılan Çömez, burada Ergenekon’un bozma kararını şu sözlerle değerlendirdi: “Yargıtayın kararı son derece önemlidir ve Türkiye’de hala hukukun olduğunu gösteren bir karardır. Memnuniyetle karşılıyorum. Neredeyse 10 yılı bulan bir yalan, iftira, kurgu, tertip ve hukuku ayaklar altına alan bir sürece dur demiştir. Bu dönemde son derece kötü sınav veren kimi sözde gazetecilere siyasetçilere bir ders niteliğindedir. Sindirilen korkutulan ve ürkütülen topluma bir cesaret ve umuttur. Bu kararın tek teselli edici yani bu süreçten ders çıkartılacağına dair umudumdur. Ülkemi çok ama çok özledim. Yerel mahkemede süreç yeniden başladıktan sonra dönüş tarihimi netleştireceğim. Dönüş yolu göründü. Bugün İngiltere’de çok önemli bir sorumlulukla çalışıyorum. Hayat kurtarıyorum. Bir gün ülkem insanları içinde çalışmaya yeniden başlayacağım.”

balikesirposta

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.