anadoluverumelimedya.com

Poroşenko: Rusya, KTMM’yi yasaklayarak çizgiyi aştı

KİEV (QHA) –

Reklam alanı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Rusya’nın Kırım Tatar Milli Meclisi’ni yasaklayarak çizgiyi aştığını belirtti.

Danimarka Başbakanı Lars Lokke Rasmussen ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Poroşenko, ”Kırım işgaline karşı tutumundan, Ukrayna’nın Kırım’ı geri alması ve şu an orada (Kırım’da) yapılan işkencelerden Ukrain ve Kırım Tatar halklarını korumak için gösterdiği destekten dolayı Danimarka Başbakanına teşekkür ediyorum. Dün çizgi aşıldı – Kırım Tatar Milli Meclis’i yasaklandı”,diye kaydetti.

Poroşenko ayrıca Kopenhag’ın Rusya Federasyonu’nda yasadışı tutulan Oleg Sentsov, Nadejda Savçenko ve diğer Ukrayna vatandaşlarının serbest bırakılması için verdiği desteğe değer verdiğini belirtti.

18 Nisan tarihinde Rusya Federasyonu Adalet Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde , “Aşırıcı (radikal) faaliyetler gerçekleştirmesi nedeniyle faaliyetleri askıya alınan dini ve sivil toplum kuruluşları listesine “Kırım Tatar Milli Meclisi” sivil toplum kuruluşu da eklendi” açıklamasının yapıldığını hatırlatalım. Söz konusu sivil toplum kuruluşu listeye, Kırım Savcısının Kırım Tatar Milli Meclisi’nin faaliyetlerinin askıya alınmasına ilişkin kararı üzerine dahil edildi.

 

QHA

 

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.