anadoluverumelimedya.com

CHP’den TBMM Başkanı’na yanıt: Haddini bil

CHP‘den TBMM Başkanı‘na yanıt: Haddini bil

Reklam alanı

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın “Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır” sözlerine CHP’den yanıt geldi.

CHP açıklamasında “Dinimiz asla halkı sömürme aracı olarak kullanılamaz” ifadeleri yer aldı.

TBMM Başkanı Kahraman, İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği AY-BİR’in düzenlediği “Yeni Türkiye Konferansları”nın altıncısında, “Yeni Türkiye ve Yeni Anayasa” konulu konferans vermiş, konuşmasında

” Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır. Dünyada üç anayasada laiklik var. Fransa, İrlanda, bir de Türkiye’de var. Tarifi de yok. İsteyen, istediği gibi bunu yorumluyor. Böyle bir şey olmamalıdır. Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım. Dini olarak bahsetmesi lazım” ifadelerini kullanmıştı(Cumhuriyet).

SON DAKİKA:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklamalarda bulunarak, Meclis Başkanı Kahraman’ın ‘Laiklik bir kere yeni Anayasa’da olmamalıdır’ sözlerine tepki gösterdi.

Laikliğin herkesin, dinini özgürce yaşaması için var olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Laiklik her şeyden önce bir toplumsal barış ilkesidir. Toplumsal barışımıza çoktandır kastedenlerin bu ilkeyi yok saymasına şaşırmamalıyız. Ortadoğu bataklığı, sizin gibi dini siyasete alet eden zihniyetlerin eseri. Laiklik, herkes dinini özgürce yaşasın diye var İsmail Kahraman. Her gün şehit veriyoruz, sınırın ötesinden roket yağıyor ama tek derdiniz Laiklik. Dini kirli hesaplarınıza daha fazla alet etmeyin artık” ifadelerini kullandı.

sarizeybekhaber
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.