anadoluverumelimedya.com

Azerbaycan 24 sene sonra Ermenistan’dan geri aldı

Çatışmalar Rusya’nın araya girmesiyle sona erdi. Ancak, bölgede durum hala gergin. DHA ekibi, Azerbaycan’ın ele geçirdiği bölgeye gitti ve cephenin en ileri noktasına ulaşarak yapılan güçlendirme çalışmalarını görüntüledi.

Nisan ayı başında, Ermenistan – Azerbaycan ordusu arasında yaşanan çatışmalar sonrası Dağlık Karabağ’da yeni bir statüko ortaya çıktı. Azerbaycan ordusu 24 yıl sonra ilk defa Ermeni işgali altındaki Dağlık Karabağ’da ilerleyip yeni bir cephe elde etti.

Reklam alanı

Azerbaycan ve Ermenistan arasında 2 Nisan’da başlayıp, dört gün boyunca süren çatışmalarda, Azerbaycan ele geçirdiği yüksekliklerde güçlendirme çalışmalarına devam ediyor.

Çatışmaların başladığı gece, Azerbaycan ordusu Ermenistan tarafını püskürterek kritik öneme sahip stratejik konumları 24 sene sonra tekrar ele geçirdi. Ermenistan askerleri, Lele Tepe diye adlanan bu yükseklikten, Azerbaycan köylerine ve sivil halkın yaşadığı noktalara ateş açıyordu. Bu nokta 1994 yılından itibaren yaşanan en şiddetli çatışmaların ardından tekrar ele geçirildi. Karşılıklı yapılan ateşkesin ardından, iki taraf da tekrardan mevzilerinden güçlendirme çalışmalarına başladı.

milliyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.