anadoluverumelimedya.com

“Türklerin ülkeye girme hakları yok”

İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiliz Parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası’nda  düzenlenen haftalık “Başbakan’a Sorular” oturumunda gündeme ilişkin açıklamalarda  bulundu.

Reklam alanı

Oturumda, bir milletvekilinin, Türkiye-AB arasındaki vize serbestisine  yönelik sorusuna cevaben Cameron, Birleşik Krallık‘ın Schengen bölgesinde  bulunmadığını hatırlattı.

Cameron, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Schengen bölgesinde değiliz. Ayrıca Türklere vize (serbestisi)  teklifinde bulunma kararını Schengen bölgesi aldı. Biz böyle bir karar almadık,  almayacağız da. Ancak vizenin, ülkelere yerleşip çalışmadan çok, ziyaret hakkı  veren vize olduğunu hatırlayalım. Schengen ülkelerini vizeleriyle ziyaret eden  Türklerin, Britanya‘ya gelme ya da otomatik olarak ülkeye girme hakları yok. Bunu  net bir şekilde anlamak çok önemli.”

Cameron’dan Müslüman belediye başkan adayına dair iddialar

Cameron, oturumda ayrıca, İngiltere‘de muhalefetteki İşçi Partisi‘nin  Müslüman Londra belediye başkan adayı Sadık Khan’ın, terör örgütü DAEŞ destekçisi  olan bazı aşırılarla ardı ardına aynı ortamlarda bulunduğunu öne sürdü.

Eğer şiddet dolu aşırılık kınanacaksa o zaman aşırılık yanlısı  kişilerle aynı platformların paylaşılmaması gerektiği belirten Cameron, “Bunu  söylemek zorundayım, (aşırı bir kişiyle) sürekli ama sürekli aynı yerde bulunan  İşçi Partisi’nin Londra Belediye Başkanı adayıyla ilgili endişelerim var. Tooting  Milletvekili (Khan), Süleyman Ghani ile aynı platforma 9 defa çıktı. Bu adam  (Ghani), DAEŞ’i destekliyor.” dedi.

Muhalefetten “ırkçı” tepkisi

Oturumda, bazı İşçi Partili vekillerin Cameron konuşurken “ırkçı” diye  bağırdığı duyuldu.

Muhalefetteki vekillerin bağırışmalarıyla sözü kesilen Cameron, bunun  üzerine, “Bence bağırıyorlar çünkü gerçeği duymak istemiyorlar. Çıktığı  platformda kimlerin bulunduğu yönünde herkes hataya düşebilir. Siyasi  muhaliflerimizin ne dediğinden sürekli sorumlu tutulamayız ancak defalarca,  birbiri ardına aynı platforma çıkılırsa, o zaman değerlendirmelerinizi sorgulama  hakkı doğuyor.” ifadelerini kullandı.

Londra’da Belediye Başkanlığı seçimi 5 Mayıs Perşembe günü  yapılacak.

milliyet

 

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.