anadoluverumelimedya.com

NASA: Dünya dışından sinyal aldık

VIRGINA-NASA’nın New Horizons’un Plüton’dan topladığı verilerle ilgili düzenlediği basın toplantısından sonra yeni bir açıklama yapacağını açıklaması, Amerikan ve dünya kamuoyunun gözlerinin yeniden bu kuruma çevrilmesini sağlamıştı. NASA önceki gün Virginia’da düzenlediği basın toplantısında, dünya dışından ilk defa bir mesaj aldığını söylemesi, kamuoyunda büyük bir ses getirdi.

Reklam alanı

Düzenlenen basın toplantısında söz alan NASA “SETI* Projesi” yöneticisi Richard Cook, 1979 yılında dünya dışı zeki varlıkları araştırma amacıyla başlatılan SETI projesi kapsamında faaliyet gösteren Porto Riko’da Arecibo’daki radyo teleskopunun, güçlü bir radyo sinyali kaydettiğini ama gönderilen mesajın içeriğinden dolayı, kamuoyuna açıklayıp açıklamama konusunda kararsız kaldıklarını itiraf etti.

Cook Arecibo’nun kaydettiği radyo sinyalinin, 6000 ışık yılı uzaklıktaki Yay takımyıldızlarında yer alan,“Alpha67B” adlı yıldızdan geldiğini, dünyaya ulaşma süresinin tahmini olarak 40.000 yıl olduğunu, sinyal deşifre edildiği zaman ortaya çıkan karmaşık algoritmanın NASA’nın kriptoloji uzmanları tarafından çözüldüğünü ifade etti.

Cook sözlerine şöyle devam etti “Ekip olarak niye öyle bir mesaj yollandığını bir türlü anlayamadık. Evrende yalnız olmadığımızı öğrenmemiz gerçekten insanlık adına çok heyecan verici ama 40.000 sene önce uzaya yollanan bir mesajın, sadece “Deneme, bir, iki, üç” gibi kelimelerden oluşması, bilim ve insanlık adına çok büyük bir talihsizlik. Yollanan mesajın, dünya dışındaki dostlarımızın bize yaptığı küçük bir şaka olmasını ümit ediyorum. Öğle değilse dünya dışı varlıkların, hayal ettiğimiz gibi zeki oldukları konusunda çok ciddi şüphelerim var” diyerek sözlerini tamamladı.

kirpice

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.