anadoluverumelimedya.com

Hitit Üniversitesi’nde Neler Oluyor

Çorum Hitit Üniversitesi’nden 6 öğrencinin PKK mensubu olduğu ortaya çıktı. Üniversiteden dağ kadrosuna para ve eleman temin ettikleri öğrenilen 6 öğrencinin tutuklanması Çorum’u karıştırdı. Ülkü Ocakları il Başkanı İmal olaya çok sert tepki gösterdi.

PKK’nın üniversitelerdeki yapılanması her geçen gün artıyor. Muhafazakar yapısıyla bilinen Çorum’da ortaya çıkartılan PKK’lı grubun tamamının üniversiteli olması ortalığı karıştırdı.

Reklam alanı

Soruşturma kapsamında Çorum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kent merkezindeki 6 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda Hitit Üniversitesinin bazı fakültelerinde öğrenim gören gören kız öğrenci Ç.A. (23) ile A.İ. (26), F.D. (24), M.A. (32), S.Ş. (22) ve S.M. (25),  “Terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak, terör örgütü propagandası yapmak, terör örgütüne eleman ve finans temin etmek ve devleti ve devlet kurumlarını aşağılamak” suçlarından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuklandı.

Şüphelilerin terör örgütü PKK/KCK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi oldukları, örgüte eleman kazandırmaya çalıştıkları, şüphelilerden A.İ’nin de “dayı” kod adını kullandığı öğrenildi.

Cumhuriyet Başsavcılığından açıklama

Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, yaptığı yazılı açıklamada, bir süredir bölücü terör örgütü PKK/KCK’ye yönelik soruşturma yürütüldüğünü belirtti.

Bu kapsamda “terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak, terör örgütü propagandası yapmak, terör örgütüne eleman ve finans temin etmek ve devleti ve devlet kurumlarını aşağılamak” suçlarından il merkezinde 6 şüphelinin gözaltına alındığını ifade eden Yurdagül, adreslerde yapılan aramada el konulan ve hakkında toplatma kararı bulunan yayınlar, örgütsel doküman ve dijital materyallerin incelendiğini kaydetti.

BESYO VE KANDİL ARASINDA TİCARET KÖPRÜSÜ VAR

Konuyla ilgili açıklama yapan Çorum Ülkü Ocakları İl Başkanı Ahmet Hattab İmal önemli iddialarda bulundu. Hitit Üniversitesi’nde, Milliyetçi öğrencilerin Türk bayrağı asıp, istiklal marşı okuduklarından dolayı emniyet yetkilileri tarafından uyarıldığı belirten İmal, İktisat fakültesinde ise PKK paçavralarını boynuna dolayıp gezinen örgüt mensuplarının görmezden gelinmesine tepki gösterdi.

İmal’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde

“Fen Edebiyat Fakültesi’nde şahsi menfaatlerini vatanın menfaatleri için hiçe sayan yiğitlere, ‘Bu işlerden uzak durun. Bu işler karın doyurmaz’ diye nutuk atarken, BESYO’da dağ ile Çorum arasında ticaret köprüsü kuran dağ kaçkını öğrencilerden haberiniz var mı? Üniversite ve emniyet güçlerini bir an önce göreve davet ediyorum. Dağ kaçkını caniler tarafından saçınızın teline zarar gelirse bizim yüreğimiz sızlar. Bizim bir Fırat daha kaybetme lüksümüz yoktur.”

yenicaggazetesi

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.