anadoluverumelimedya.com

Sinan Oğan’dan Celal Adan’a Sert Cevap: “Haddini Bilsin!”

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, MHP’deki kongre süreci ve genel başkanlık yarışına ilişkin “Bendeniz ilk bayrağı kaldıran, ilk muhalefet ateşini yakan adayım ve en iddialı adayım. Dolayısıyla da bu yarışta sonuna kadar varız.” dedi. Ümit Özdağ da, mahkemenin olağanüstü kurultay yapılması yönündeki kararına ilişkin, “Genel merkezin, sayın Genel Başkanın, demokrasinin ve hukuk devletinin temel ilkelerini, hukukun üstünlüğünü kabul etmesini arzu ediyorum.” dedi.

Oğan, İzmir’de bir otelde düzenlediği basın toplantısında, MHP Genel Merkezinin Buca ve Torbalı ilçe teşkilatlarını feshetmesi ve buna tepki olarak bazı il başkan yardımcılarının istifası nedeniyle “destek amaçlı” İzmir’e geldiğini söyledi.
Reklam alanı

 

Ülkücülerin 548 imza ile MHP’de olağanüstü kurultay sürecini başlattığını, buna saygı duyulması gerektiğini ifade eden Oğan, “Bu süreç başladıktan sonra genel merkezimiz bize kurultay salonunu değil maalesef mahkeme salonlarını göstermiştir. İl ve ilçe teşkilatlarının kapatılması, fesih edilmesi hukuki değildir.” diye konuştu.
Oğan, MHP’de kurultayın 8 Mayıs’ta toplanacağını belirterek, “Bu hafta başı diğer adayların da olduğu bir toplantı yaptık, komisyon kurduk. Bugün çağrı heyetimiz Ankara’da toplandı. İnşallah 8 Mayıs’ta kurultayımızı yapacağız. Süreci Suhuletle, sükunetle, saygı içinde götüreceğiz.” değerlendirmesini yaptı.
Oğan, “muhalif adayların birleşmesine” yönelik bir soruya şu yanıtı verdi:
“Bendeniz ilk bayrağı kaldıran, ilk muhalefet ateşini yakan adayım ve en iddialı adayım. Dolayısıyla da bu yarışta sonuna kadar varız. Diğer arkadaşlar adına birşey söylemem söz konusu değil, onların kendi takdirleridir. Birisiyle birleşirler mi, sonuna kadar devam ederler mi diğer arkadaşlarımızın takdiridir. Ancak her halükarda 2. veya 3. turlarda delege zaten birleştirmeyi sağlayacaktır. Dolayısıyla her arkadaşımızın aday olma hakkı vardır, her arkadaşımız birbirinden kıymetlidir. Ancak MHP’de de yarışma geleneğini yerleştirmekte fayda vardır. Ülkücü ülkücünün kardeşidir. Ülkücü ülkücüyle yarışır. Eğer 10 tane genel başkan adayı varsa o yarışmadan çıktığında bir tane genel başkan olarak çıkar ve diğer bütün adaylar da ona destek olur.”
Sinan Oğan Ayrıca, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan’ın bir demecinde, Genel Başkan değişikliği isteyenler için “Nesebi gayri sahih” hakaretini kullanmasıyla alakalı olarak ise “Nesebi gayri sahih olanlar, haddini bilsinler” açıklamasında bulundu.
haber3hilal
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.