anadoluverumelimedya.com

ATATÜRK’SÜZ TARİH DERSİ CHP TARAFINDAN TBMM’YE TAŞINDI

Milli Eğitim Bakanlığı Talim terbiye Kurulu tarafından yayınlanan 2001-20017 ders yılından başlamak üzere orta dereceli okullarda okutulacak “Tarih Dersi Öğretim Programı” taslağında Mustafa Kemal ATATÜRK’ten, KURTULUŞ SAVAŞI’ndan ve CUMHURİYET DEVRİMLERİ’nden hiç bahsedilmiyor.

Reklam alanı

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan taslağa tepkiler giderek artarken CHP İstanbul Milletvekili Mahmut TANAL Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI’nın yazılı olarak cevaplaması istemi ile TBMM’ye bir soru önergesi verdi.

TANAL verdiği soru önergesinde Bakan AVCI’ya “Bir çok Batı ve Doğu ülkesinde ATATÜRK’ten övgü ile söz edilip müfredata alınırken ATATÜRK’ün kendi kurduğu ülkede anlatılmaması konuya siyasi bakış açısının bir göstergesi değil midir?” diye sordu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut TANAL Bakan Nabi AVCI’nın yazılı olarak cevaplaması istemi ile TBMM’ye verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

 

Milli Eğitim Bakanlığı talim ve Terbiye Kurulu 2016-2017 ders yılından başlamak üzere ortaöğretimde okutulacak Tarih dersi Öğretim Programını taslak olarak yayınlamıştır.

 

Taslak programın içinde ATATÜRK’ten, Kurtuluş Savaşı’ndan, Cumhuriyet Devrimleri’nden bahsedilmediği gibi, incelendiğinde Osmanlı Devleti’nin, iktidarın siyasal yapısı doğrultusunda anlatıldığı ortaya çıkmıştır.

 

Bu Bağlamda,

 

1.Adından “MİLLİ” olan bakanlığınız hangi gerekçe ile TÜRK tarihinin en önemli dönemini anlatmama kararı almıştır?

 

  1. Bilim felsefesi, Avrupa Tarihi, Coğrafi Keşifler, Reform, Rönesans, Aydınlanma Çağı, Fransız Devrimi gibi çok önemli dönemler hangi ölçüde bahsi geçen programda yer almaktadır?

 

  1. Bir çok Batı ve Doğu ülkesinden dahi ATATÜRK’ten övgü ile bahsedilip müfredata alınırken ATATÜRK’ün kendi kurduğu ülkede anlatılmaması konuya siyasi olarak bakıldığının göstergesi değil midir?

 

  1. TİMUR Devleti, Cengiz İmparatorluğu, Roma ve Bizans İmparatorlukları, Anadolu ve Mezepotamya Uygarlıkları’na neden yer verilmemiştir. Anadolu gibi uygarlık tarihi açısından dünyada önemli yer tutuan bir coğrafayada bunlkar neden görmezden gelinmiştir?

guncel-bakis

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.