anadoluverumelimedya.com

MEB Müsteşarı Tekin: 4+4+4 sisteminden vazgeçmeyeceğiz

MEB’in 4+4+4 sistemi öğrencileri, velileri ve öğretmenleri mağdur etmeye devam etse de MEB Müsteşarı Tekin, 4+4+4 sisteminden vazgeçmeyeceklerini duyurdu.
MEB Müsteşarı Tekin: 4+4+4 sisteminden vazgeçmeyeceğiz
MEB Müsteşarı Tekin: 4+4+4 sisteminden vazgeçmeyeceğiz

Reklam alanı

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, bakanlığın 4+4+4 eğitim sisteminden vazgeçilmesine veya farklı bir model getirilmesine dair hiçbir politikası bulunmadığını belirterek “Bu, kararlılıkla devam ettirilecektir“ dedi. Okul öncesi eğitimde okullaşma oranının düştüğüne yönelik iddiaların doğru olmadığını aktararak “Okul öncesi artı zorunlu 12 yıllık eğitimle birlikte Türkiye’de 4+4+4 çok sağlıklı sonuçlar elde eden bir süreç halini aldı” dedi.
MEB’in 4+4+4 sistemi öğrencileri, velileri ve öğretmenleri mağdur etmeye devam etse de MEB Müsteşarı Tekin, 4+4+4 sisteminden vazgeçmeyeceklerini duyurdu.
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Türkiye’de 28 Şubat sürecinin dayattığı zihniyetin terk edilmesinin ardından 4+4+4 sisteminin hayata geçirildiğini vurgulayarak, sistemin Türkiye’nin normalleşme sürecinin bir parçası olduğunu ifade etti.

İLGİLİ HABER
Bakan Avcı: Okul öncesi eğitimde artış sağladık!
Rakamlar Bakan Avcı’yı yalanladı!
Sistemin 4 yılına ilişkin önemli sonuçlar elde edildiğini anlatan Tekin, “4+4+4 sayesinde okullaşma oranı nihayet Avrupa ortalamalarına doğru seyrediyor. Kanun yürürlüğe girdiği zaman Avrupa ülkelerinde ortalama 10 yıl eğitim söz konusuydu. Türkiye´deki bir çocuk ortalama 6,1 yıl eğitim kurumlarımızda bulunmaktaydı. 4+4+4 sonrası Avrupa Birliği rakamlarına yaklaşma eğiliminde. Türkiye´de ortalama okullaşma oranının yüzde 90´lara yaklaştığı görülüyor.” diye konuştu.

İLGİLİ HABER

“Kız öğrenciler 4+4+4 uygulamasıyla örgün eğitim dışına itildi”
“KIZ ÇOCUKLARININ OKULLAŞMA ORANI 4+4+4 İLE ARTTI”

Okul öncesi eğitimde okullaşma oranının düştüğüne yönelik iddiaların doğru olmadığını aktaran Tekin, “Okul öncesi artı zorunlu 12 yıllık eğitimle birlikte Türkiye´de 4+4+4 çok sağlıklı sonuçlar elde eden bir süreç halini aldı.” dedi. Tekin, 4+4+4 sisteminin, çocukluğun her döneminin ayrı ayrı değerlendirildiği, yetenek ve ilgi düzeylerine göre eğitim kurumlarına yönlendirildiği bir süreç olduğunu kaydetti. “Kız çocuklarının okullaşma oranı 4+4+4 sistemiyle yükseldi” diyen Tekin, kız çocuklarındaki okullaşma oranının erkek öğrencilerle aynı seviyelere geldiğini vurguladı.

“4+4+4 SİSTEMİ DEVAM EDECEK”

Sistemin terk edileceği ya da farklı bir modelin geleceği şeklindeki yorumların gerçeği yansıtmadığına işaret eden Tekin, şöyle konuştu:

“Milli Eğitim Bakanlığının 4+4+4 sisteminden vazgeçeceği, farklılaştırılacağına dair hiç bir çalışması, politikası yoktur. Bu kararlılıkla devam ettirilecektir. Bununla beraber eğitim müfredatı da başta olmak üzere sistemin buna uygun hale getirilmesi çalışmaları devam ediyor. Sistemi kalıcı hale getirecek düzenlemeler bundan sonra da olacak. 4+4+4 sistemi Cumhuriyet döneminin en önemli eğitim reformu girişimlerinden biri. Yorumların aksine, sistemden vazgeçilmeyecek, sistem yasalaştığında TBMM’de Komisyon Başkanı olan Prof. Dr. Nabi Avcı, artık bakan olarak 4+4+4 sisteminin ruhuna uygun çalışmalar yürütüyor.”

sozcu

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.