anadoluverumelimedya.com

Rus Savcı Natalya Poklonskaya’dan Kırım Tatar Milli Meclisi’ne kapatma davas

Kırım’da Rusya’nın tayin ettiği Kırım Savcısı Nataliya Poklonskaya’nın girişimiyle, Kırım Tatar Milli Meclisi’nin kapatılması davası açıldı.

Haber 7’nin haberine göre, Kırım Savcılığı, Tatar Meclisi’ni, Rusya’nın toprak bütünlüğüne aykırı hareket etmekle ve aşırılık yanlısı bir örgüt olmakla suçluyor. Mart ayındaki celselerin ardından, dava, 7 Nisan’a ertelenmişti.

Reklam alanı

Kırım’a girişleri yasaklandı

Kırım’ın Rusya tarafından ilhak edilmesinden kısa bir süre sonra, Meclis’in önceki başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile şimdiki Başkanı Rıfat Çubarov’un ve bazı önde gelen Meclis üyelerinin Kırım’a girişi yasaklandı. Daha sonra ise, bazı Meclis üyelerinin evlerine baskın aramalar düzenlendi ve bazı Meclis üyeleri, tutuklandı.

Meclis’in “aşırılık yanlısı” olarak görülüp yasaklanması ise, Meclis liderlerine göre, sadece Meclis liderlerinin değil, bütün Kırım Tatar toplumunun üzerindeki baskıların artmasına neden olacak. Zira, Kırım Tatar Milli Meclisi üyesi olan 33 kişinin yanısıra, bu meclise bağlı yerel meclislerin üye sayısı, 2300 civarında. Dahası, bu meclisler halk oylarıyla belirlendiği için, Meclis liderleri, oylamalara katılan binlerce Kırım Tatarı’nın da böyle bir durumda “aşırılık yanlısı” olarak yaftalanıp gözaltına alınabileceğini söylüyor.

cnnturk

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.