anadoluverumelimedya.com

Birlikte Türk Milletiyiz Hareketi yola çıkıyor

Türkiye’nin milli birliği konusunda hassasiyeti olan sivil toplum kuruluşu, aydın ve kanaat önderlerinin oluşturduğu ’Birlikte Türk Milletiyiz Hareketi’ ilk toplantısını bugün Ankara’da yapıyor.

Reklam alanı

“Uyan ve milli egemenliğe sahip çık” çağrısıyla verilen ilanda, yeni anayasa, terör, Ege ve Kıbrıs sorunları tartışılacak.Anayasa değişikliği adı altında Türk milletinin egemenliğinin ortadan kaldırılması, yangın yerine dönen Orta Doğu ve Türkiye’nin bitmeyen terör, Ege ve Kıbrıs sorunlarının tartışıldığı şu dönemde, Birlikte Türk Milletiyiz (BTM) Hareketi “Uyan ve milli egemenliğe sahip çık!” çağrısıyla varlığını ilan ediyor.
Türkiye’nin milli birlik ve bütünlüğü konusunda hassasiyeti olan çok sayıda sivil toplum kuruluşu, aydın ve kanaat önderlerinin bir araya gelmesiyle oluşan Birlikte Türk Milletiyiz Hareketi, ilk basın açıklamasını ve “Egemenlik kayıtsız şartsız Türk milletinindir” konulu ilk panelini bugün Ankara’da düzenliyor. Türkiye Barolar Birliği Özdemir Özok Salonu’nda saat 13.00’te yapılacak olan basın açıklamasını emekli Korgeneral Hasan Kundakçı okuyacak. Toplantıda Türkiye’nin meseleleri hakkında hazırlanmış olan kitapçık da tanıtılacak. Daha sonra aynı salonda saat 14.00’te başlayacak ve açılış konuşması Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu tarafından yapılacak panelde, eski Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu “Bölücü Terör ve Çözüm Süreci Kronolojisi”, Prof. Dr. Birgül Ayman Güler “Yeni Anayasa”, eski Devlet Bakanı Namık Kemal Zeybek “Yeni Dünya Düzeni ve Sığınmacılar” ve emekli Oramiral Nusret Gürer “Nasıl Bir Türkiye” konularını değerlendirecek.

TÜRK HALKINA AÇIK ÇAĞRI
Türkiye Cumhuriyeti’nin milli güvenliği ve bütünlüğünün tehdit ve tehlike altında olmasından dolayı yola çıkan BTM Hareketi, bu tehdit ve tehlikelere karşı hukuk ve demokrasinin desteğinde çalışmalarda bulunacak. Her çalışmanın sonunda da sorunların çözümü için ne düşünüldüğü ve çözüm planlarını ortaya koyacak. Türk milletine açık çağrıda bulunan BTM şu ifadelere yer veriyor: “Bize katılın, bu varlık mücadelesini birlikte yürütelim. Bu bir, “Uyan ve millî egemenliğe sahip çık!” çağrısıdır. Türk Milletinin bütün duyarlı evlatlarını, aralarındaki ihtilafları erteleyerek, varlık hukukumuzu savunmaya davet ediyoruz. Bu çalışma, yurdun her tarafına, yayılacak ve katılmak isteyen her Türk vatanseverine açık olacaktır.

400’E YAKIN KATILIMCI

Şimdiye kadar BTM Hareketi’ne 400’e yakın katılımcı imza verirken, bunların arasında Prof. Dr. A. Bican Ercilasun, yazar Aslan Bulut, gazeteci Aydın Taş, Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, Dr. Canan Arıtman, eski 2. Ordu Komutanı Orgeneral Edip Başer, yazar Emine Işınsu, Prof. Dr. Ethem Ruhi Fığlalı, Harun Meral, Prof. Dr. Hasan Tunç, Prof. Dr. İskender Öksüz, Prof. Dr. Kemal Üçüncü, Prof. Dr. Mustafa Erkal, Prof. Dr. Mustafa Kafalı, eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, yazar Nihat Genç, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Nusret Güner, eski Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu, eski Kültür Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan, eski Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Şükrü Sina Gürel, eski TBMM Başkanvekili Uluç Gürkan, eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, gazeteci ve yazar Yücel Hacaloğlu gibi isimler yer alıyor.BTM Hareketi ile ilgili daha fazla bilgiye internet sayfası birlikteturkmilletiyiz.org veya facebook sayfası facebook.com/birlikteturkmilletiyiz/ üzerinden ulaşılabiliyor.

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.