anadoluverumelimedya.com

SAAKAŞVİLİ: ‘PUTİN AZERBAYCAN’I İŞGALE HAZIRLANIYOR’

Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili, Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışmaların artmasından Putin’in sorumlu olduğunu, Azerbaycan’ın işgali için de Rusya’nın uzun süredir hazırlık yaptığını iddia etti.

Reklam alanı

Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı ve Ukrayna’nın Odessa Vali̇si̇ Mihail Saakaşvili, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında çıkan çatışmalardan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Puti̇n’i̇ sorumlu tuttu.

Yaşanan olayların, Puti̇n’i̇n Azerbaycan ve Türkiye’ye karşı provokasyonuna çok benzediğine işaret eden Saakaşvili, şunları kaydetti:

“Bu aynı zamanda Ermeni̇stan’a da zarar veri̇yor. Moskova i̇se böyle bi̇r gelişme i̇çi̇n uzun süredir hazırlanıyor. Hatta Rusya, Azerbaycan’ı hızla işgal edebilmek için Dağıstan’dan Gürcistan sınırına doğru bir yol inşa etti. Rusya, her iki tarafı da yoğun bir şekilde silahlandırıyor.”

Rusya’nın asıl amacının sabotaj düzenleyerek Azerbaycan’ın petrol hatlarının geçtiği toprakları ele geçirmek olduğunu savunan Saakaşvili, böylece Avrupa’yı Azerbaycan ve Türkmenistan petrol kaynaklarından yoksun bırakmak istendiğini bildirdi.

Saakaşvili, Putin’in aynı zamanda Türkiye’yi de aynı anda iki cephede mücadele etmek zorunda bırakmayı istediğini de ileri sürdü.

AA,

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.