anadoluverumelimedya.com

Samsun’da Ensar Vakfı’na karşı eylem: Bir kerecik istifadan bir şey olmaz!

Samsun’lu Kadınlar Süleymaniye Geçidi’nde toplanarak Ensar Vakfı’nda ve bir çok yerde çıkan tecavüz olaylarının üstünün kapatılmasını protesto etti. Kadınlar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nı istifaya çağırdı.

Reklam alanı

Samsun’da Ensar Vakfı’nda ve pek çok yerde açığa çıkan cinsel istismar ve tecavüz olaylarının ardından bir protesto eylemi gerçekleştirdi. Süleymaniye Geçidi’nde toplanan kadınlar, Karaman’da 45 çocuğa tecavüz edilmesinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın “Bir kereden bir şey olmaz” açıklamasına tepki gösterdi.

Basın açıklamasını okuyan Züleyha Mangan şunları söyledi:

Ensar Vakfı Karaman Eğitim Evi’nde 45 çocuğa tecavüz edilmesinin, tecavüze uğrayan bir çocuğun, ailesine olayı söyledikten sonra yayılışı ve ardından AKP hükümeti tarafından üstünün kapatılmak istenmesi, yalanlanması ve sonunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın, Ensar Vakfı’nı ‘aklayan’ “Bunun bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış kurumumuzun karalanması için gerekçe olamaz” açıklaması. Tüm bu süreci şaşkınlık, iğrenme ve sinir harbiyle izledik. Öncelikle adıyla hitap edelim; çocuk tacizinin/tecavüzünün adı pedofilidir ve erkek egemen sisteminizin çocuk bedenindeki vücut bulma halidir. Çocuk yaştaki kız çocuklarının evliliğe zorlanmasına, bakım evleri ve çocuk ceza infaz kurumlarındaki şiddet ve cinsel saldırılara karşı bir yaptırım uygulanmaması,dahası Pozantı örneğindeki gibi çocuklara yönelik cinsel saldırıyı haberleştiren muhabirlerin yargılanarak olayın üstünün kapatılmak istenmesi gibi pek çok erkek egemen uygulama tecavüzlerin, şiddetin ve istismar vakalarının devlet eliyle meşru zemin kazanmasını sağlamakta!

Çocuklara yönelik cinsel istismarın önlenmesi amacıyla gerekli yasal ve idari tedbirleri alınması için Meclis Araştırma Komisyonu’na verilen önergenin, AKP vekillerince reddedilmesi mağdur çocukların değil, tecavüzcünün/Ensar Vakfı’nın korunduğunu göstermekte! Devlet Ensar vakfı ve buna benzer kurumları korumakla beraber hiçbir denetim de bulunmuyor.Devlet eliyle salınan tecavüzcü ve katil sürüsü aramızda gezip yeni kurbanlarını seçerken biz kadınların ve çocukların yaşamı her geçen gün daha çok tehlikeye giriyor. Kocaeli’de bulunan Barbaros İlköğretim Okulunda 4.sınıfta okuyan yaklaşık 15 kız öğrenci öğretmenleri T.Ö.tarafından taciz edildi.

Yine Diyarbakır da taksicilik yapan S.K. %50 zihinsel engelli olan 14yaşındaki erkek çocuk M.Ş.’yi evine götürüp cinsel istismarda bulundu. Hazırlanan iddianame de hakkında ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Mahkeme, sanığın erken boşalma nedeniyle eylemine devam edemediğini belirterek olayı ‘basit cinsel istismar’ olarak değerlendirdi. Daha dün Çorum’da 13 yaşındaki A.Ş. adlı bir kız çocuğu, öz babası ağabeyi ve amcasının tecavüzüne uğradı. Yapılan sağlık kontrolünde kız çocuğunun hamile olduğu ve bebeğin baba O.Ş. olduğu DNA testiyle kanıtlandı. Biz kadınlar bu ve buna benzer yaşanan olaylar karşısında sesiz kalmayacağız. Tek bir çocuğun tek bir kadının acı çekmediği, şiddet, tacize, tecavüze uğramadığı güne kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Kadın ve çocuklara yönelik tacize, tecavüze, şiddete, katliama ve çocuk evliliklerine karşı önlem almayan aksine cezasız bırakan, hiç bir şey olmamış gibi görevine devam eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakan’ı derhal istifa etmelidir! Kadın ve çocuk bedenlerini, katil, savaş suçlusu, pedofili, istismarcı, tecavüzcü zihniyetleri ile, erkek egemenliğinin çamuruna bulamaya çalışan hükümet derhal istifa etmelidir!

siyasihaber2

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.