anadoluverumelimedya.com

Asker kaçakları haciz tehlikesiyle karşı karşıya

Askerlik yaşı gelenler için askere gitmedikleri her gün idari para cezası kesiliyor. Bakaya sayısının 700 bine ulaştığı öğrenilirken, kesilen cezaların vergi dailerelerinde dağ gibi biriktiği ifade edildi.

Reklam alanı

Sabah gazetesinin sosyal güvenlik uzmanı Faruk Erdem kesilen cezaların çok fazla boyutlara ulaştığını ve bu rakamların çoğu kimse için 40 bin lirayı bulabileceğini yazdı. Vergi dairelerine dosyaların gittiği ve yakında asker kaçakları için yüklü miktarlarda hacizlerin gelebileceğini ifade eden Erdem şunları yazdı:

“Askerlik çağı geldiği halde yoklama yaptırmayanlara ya da kaçak duruma düşenlere idari para cezası kesiliyor. Daha sonra teslim olsanız veya polis zoruyla birliğinize getirilseniz bile bu ceza mutlaka uygulanıyor. Cezayı belirleyen ise kaçaklık süreniz. Bu rakam da 1111 sayılı Yasa’nın 39. maddesine göre 250’den başlayıp 40 bin liraya kadar çıkabiliyor. Üstelik bu rakamlar her yıl güncellendiği için sürekli artıyor. Yasaya göre cezanın tahsilatı tezkereden sonraya bırakılıyor. Yani ‘ben askerliğimi yaptım, bana ceza uygulanmaz’ diye düşünmeyin. Zaman aşımı da işlemiyor. Vergi daireleri sıkı takipte. Gönderilen tebligatlara rağmen ödeme yapılmazsa ceza e-haciz ile banka hesaplarınızdan tahsil ediliyor. Banka hesaplarına da bloke konuluyor.”

sol

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.