anadoluverumelimedya.com

Türkiye’nin İlk Ekolojik Gençlik Köyü Artvin, Avcala Yaylası’nda Kuruluyor

Ekoloji, spor ve gençlik alanlarında çalışmalar yürüyen Youthlympic ekibi tarafından ortaya atılan bu gençlik köyü; gençlerin kendini geliştirebileceği, yılın her anında gelip kalabileceği, kendi sebzesini meyvesini üretebileceği, projelerine odaklanabileceği, yeni projeler geliştirebileceği, farklı kültürden insanlarla tanışabileceği bir alan yaratmayı hedefliyor. Burası aynı zamanda Youthlympic’in hali hazırda yaptığı yaratıcı spor etkinliklerine de ev sahipliği yapacak.

Birçok gencin derdi olan “Üniversite sonrasında ne yapacağım?” problemine de cevap veriyor Avcala Gençlik Köyü.

“Burada her zaman yerimiz var” diyor. “Gelsin kendisini yetiştirsin, yapılan eğitimlere katılsın, projelerde yer alsın” diye de ekliyor. “Organik beslensin, tarla sürsün, kitap okusun, iş arasın, farklı iş alanları keşfetsin, kendi alanında kendini geliştirsin, gitarını alıp ateş yaksın…”

Reklam alanı

Artvin’de oluşturulması hedeflenen bu ekolojik köyün, bir sosyal işletme mantığı ile hareket edecek yapıya bürünmesi hedefleniyor. Kısa vadede herhangi bir turistik tesis amacı bulunmayın bu yer için Erasmus+ Gençlik Değişimi Programı altında projesi hazırlandı. İçerisinde dört ana bölgenin olacağı ekolojik, doğal, organik yöntemlerle kendini idame ettiren, genç odaklı olmasının yanında toplumun her kesimine açık, hem turistik tesis hem de bir gençlik merkezi hem de ulusal ve uluslararası tanınırlığı ve marka değeri olan, çevreye duyarlı, yenilenebilir enerjiyi benimseyen bir ekoköy oluşturulması hedefleniyor.

Gençler, ekolojik ve sürdürülebilir yaşam, doğada hayatta kalma eğitimleri verilip ve yaratıcı spor etkinlikleri gerçekleştirildikten sonra evlerin inşası için tasarım süresine başlayacak. Gençlik Köyü, tahta yük paletlerinin yaratıcı bir şekilde birleştirilmesinden ortaya çıkacak minimal evlere çeşitli nitelikler ve roller kazandırması ile kurulacak. Hazırlanacak olan 2 ev ve etrafında doğa dostu malzemelerle yapılacak peyzaj çalışması ile yaratıcı temsili bir “Gençlik Köyü” ortaya çıkarılması hedefleniyor.

Toplamda 8 ülkeden 42 genç15-26 Haziran tarihleri arasında Avcala Yaylası’na gidecek ve Türkiye’nin ilk ekolojik gençlik köyünün temellerini atacak. Faaliyet tablolarını ise şöyle açıklıyorlar:

http://onedio.com/haber/turkiye-nin-ilk-ekolojik-genclik-koyu-artvin-avcala-yaylasi-nda-kuruluyor-700382
About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.