anadoluverumelimedya.com

Özel’den Okul Üzümü Tepkilerine Sert Yanıt

Haber: Berna Memiş

Reklam alanı

MANİSA’ya yaptığı ziyarette Okul Üzümü Projesi kapsamında Haziran ayına kadar üreticinin elindeki üzümlerin satın alınacağını bildiren Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti’nin Avrupalı’nın çocuğuna yedirmediği kalıntılı üzümü, çocuklarımıza yedirmek niyetinde olduğunu ileri sürdü.

Özgür Özel’in bu söylemlerine ilk tepki Spil Haber’e yaptığı özel açıklama ile Manisa Borsası Başkanı Sadık Özkasap’tan geldi. Özkasap’ın ardından AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da Özgür Özel’i sert bir dille eleştirdi. Ayrıca Özgür Özel’in bu açıklaması sosyal medyada da yankı buldu. Tüm bu tepkiler üzerine Spil Haber’e özel bir demeç veren CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, eleştirileri sert bir dille yanıtlarken, sözlerinin art niyetli bir şekilde çarptırıldığını dile getirdi.

İşte CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’in o açıklaması:

AÇIKLAMAM FARKLI MECRALARA ÇEKİLDİ

Geçtiğimiz gün Manisa’ya gelerek bir dizi açılış yapan Başbakan Davutoğlu’nun Okul Üzümü Projesi kapsamında Haziran ayına kadar üreticinin elindeki üzümleri satın alacağını bildirmesi üzerine gazetecilerden gelen bir soruya cevap vererek, bazı açıklamalarda bulundum. Ancak öyle anlaşılıyor ki o gün Davutoğlu’nun bu sözleri üzerine yaptığım açıklamanın tamamı basında yer almayınca açıklamam mahiyetinden de çıkarak farklı mecralar çekilmiş.

OKUL ÜZÜMÜ PROJESİNİ HEP DESTEKLEDİK

Biz dün de bugün de Okul Üzümü projesini hep destekledik, desteklemeye de devam edeceğiz. Manisa’mızın üzüm üreticiliğinde ülkemizin gözbebeği olduğunu her zaman ifade ediyor ve Manisa’mızın bu konuda hak ettiği değeri görmesi için her platformda mücadele veriyoruz. Ayrıca bugüne kadar bağcımızın tüm sorunlarının çözümü için de canla başla çalıştık. Ne zaman çiftçimizin başı dara düşse, ne zaman bir afet olsa, don olsa, dolu yağsa çiftçimize yardıma koştuk, konuyu ülke gündemine taşıdık.

NİYE SEZON ORTASINDA?

Ancak bugün konuştuğumuz meselede, şimdiye kadar çoktan bu üzümlerin okullara dağıtılmış olması gerekiyorken, birilerinin çıkıp niye sezonun ortasında böyle bir açıklama yaptıklarını anlamış değiliz. Katkı sağlanmak isteniyorsa, Eylül ayından itibaren bu üzümler alınmalı ve dağıtılmalıydı.

Bugün Manisalı bağcılarımız bir yandan İran üzümü ile mücadele ediyor, diğer taraftan tarımda onlarca sorunla boğuşuyorken, neden “şimdi” birileri çıkıp da bu üzümlerin okullara dağıtılacağını söylüyor. Hepimizin sorması gereken soru budur, bizim de sorduğumuz budur.

Ne okul üzümü projesi yeni bir projedir, ne de bağcımızın yaşadığı sorunlar yenidir! Her ay bağcının elindeki üzümün peyder peyder alınarak projenin şimdiye kadar çoktan başlaması gerekirken bu projeyi askıya alanlara ve bağcının sorunlarına dair hiçbir çözüm bulmayanlara ses çıkarmayanlar, görünen o ki projenin olmamasının da, bağlarda yaşanan sorunların sorumlusunu da bulmuşlardır.

KİMSENİN HADDİNE DEĞİL

Okul Üzümü Projesinin mimarı olan, geçmiş dönem AKP milletvekili Muzaffer Yurttaş iken, biz hiçbir siyasi kompleks de yapmadan bu projeye her zaman desteğimizi sunduk. Bizim projeye olan desteğimizin en yakın şahidi de zaten kendisidir. Projeye ve üzüm üreticilerimizin sorunlarına CHP’nin yaklaşımı ve bu konudaki çabaları üzerinden aksini iddia etmek, meseleyi başka bir yöne çekmek art niyetli bir yaklaşımdır. Ayrıca, üzümcünün dostu olduğumuzu tüm Manisa bilirken bugün bunu tartışmak da kimsenin haddine değildir.

BAŞBAKANIN SAMİMİ OLMAYAN YAKLAŞIMINI DEŞİFRE ETTİK

Bizim maksadımız ne Manisa’nın üzümüne laf etmek, ne de üzümcümüzün sorunlarını gözardı etmektedir. Maksadımız şimdiye kadar çoktan bu üzümler her ay alınması gerekirken bunu yapmayanlara, bir kez daha görevlerini hatırlatmaktır. Sözlerimizin başkaca hiçbir amacı yoktur, aksini iddia etmek söylediğimiz sözlerin çarpıtılması demek olacaktır.

Bizim buradaki amacımız Başbakanın samimi olmayan yaklaşımını deşifre etmektir.

BAĞLARI DON VURDU, YÜREĞİMİZ YANDI

Eğer samimilerse gelsinler don afeti yaşayan çiftçilerimize verdiğimiz teklife de destek versinler. Manisa geçtiğimiz günlerde yine bir don afeti yaşadı. Manisa’da bağları don vurdu, bağlar yandı, hepimizin yüreği yandı. Kanun teklifimiz Meclis’te bekliyor. Soğuktan ve dondan etkilenen tarım alanlarına kademeli olarak dönüm başına 1000 TL, 1200, 1400 ve 1500 TL’nin Hazine tarafından ödenmesi ve %50’den fazla hasarı olan bağlarda her %1’lik tespitte dönüm başına ayrıca 10 TL daha eklenmesini teklif ettik.

Eğer samimilerse gelsinler bu teklifimizi de Meclis’ten geçirelim. Eğer samimilerse önce üzümcünün yanan bağlarına çözüm bulalım, üzümcünün geçim sıkıntısını çözelim.

spilhaber

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.