anadoluverumelimedya.com

Bugünün “Güzel Şeyler de Oluyor” Haberi!

Bugünün “Güzel Şeyler de Oluyor” Haberi!

Reklam alanı

Köy ve şehir, üretici ve tüketici arasında giderek incelen bağı onaran her proje çok değerli. İstanbul’da dokuz okulun (*) bir araya gelerek Bolu’nun Alpagut Köyü ile birlikte başardıklarının, diğer okullara da ilham vermesini diliyoruz.

İstanbul’da bulunan dokuz okul, ilk etapta, doğayla dost yaşamı ve üretimin temellerini öğrenmek amacıyla permakültür eğitimi aldı. Öğrenciler ve öğretmenler daha sonra Bolu’nun Alpagut Köyü’nde köylülerle el ele vererek permakültür bahçe modeli oluşturdular. Kompost ve yükseltilmiş yataklar kurdular, atalık tohumlar diktiler ve sentetik kimyasal kullanmayan gıda üretimini deneyimlediler. Hasadı da yine köylülerle birlikte yaptılar.
Öğrencilerin başka bir amacı da, üretimin azaldığı köye daha fazla ziyaretçi çekerek ve topluluk destekli turizmi destekleyerek, köyün gelir kaynaklarını artırmak. Misafir evlerinin tadilatı için gereken bütçeyi de kermes düzenleyerek topluyorlar. Binaların ekolojik olması için yağmur suyu depolama, güneş paneli gibi sistemlerin eklenmesi için çaba gösteriyorlar.

Ellerinize sağlık çocuklar…

*Notre Dame de Sion Fransız Lisesi, Robert Kolej, Marmara Eğitim Kurumları, Mef Lisesi, Koç Lisesi, Özel Eyüboğlu Koleji, Saint Michel ve Saint Joseph Fransız Lisesi

 Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.