anadoluverumelimedya.com

Babaeski’de imam hatipleştirmeye büyük tepki

Babaeski Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin İmam Hatip Lisesi olarak öğretime devam etmesi kararına tepki yağıyor. Dönüştürülmek istenen Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 7 Nisan’da bir toplantı daha yapılacak ve okulun imam hatibe dönüştürülmemesi için nasıl bir mücadele yürütüleceği konuşulacak.

Reklam alanı

Babaeski Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin kademeli olarak İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne geçirilmesi ve okulun İmam Hatip Lisesi olarak kullanılması kararı, ilçede büyük gtepkiyle karşılandı.

Belediye Sarayı Tansa Düğün Salonu’nda yapılan toplantıya  Babaeski Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Tübeler, CHP eski İlçe Başkanı Erol Mutlu, CHP Gençlik Kolları Başkanı Aykut Tapar, Eğitim-Sen Kırklareli Şube Başkanı Ramazan Özenç, Eğitim-Sen Babaeski Temsilcisi Kerim Demir, ÇYDD Temsilcisi Aydın Karakoç, ADD Temsilcisi Binnur Güdücüler, Ziraat Odası Başkanı Şahin Arslan, Cem Vakfı Şubesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Yeşilbaş katıldı.

“TRAKYA TOPRAKLARINI HEDEF SEÇTİLER”

Eğitim-Sen Kırklareli Şube Başkanı Ramazan Özenç, “AKP hedef kitle olarak Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne’yi seçti. Geçen hafta dini kütüphaneler açma yazısı geldi. Hedef kitle olarak bu illeri seçiyorlar. AKP iktidarının baskı altında tutamadığı, dönüştüremediği ve kendine karşıt olarak gördüğü yer Trakya topraklarıdır. Buralarda ellerinden geleni yapıyorlar ve ciddi baskılar var. Balkonda sigara içen çocuğa terbiyesiz diye bağıran zihniyet, Ensar Vakfı’nda 45 çocuğa tecavüz edenlere hiçbir şey söylemiyor. Bu şekilde Türkiye’deki dönüşümü sağlamaya çalışıyorlar. Bunu da tarikat evleri ile yapmaya çalışıyorlar. Bundan sonra bize düşen görev Trakya topraklarında oynanan oyunu açığa vurmaktır. Eğitim Sen olarak demokratik kitle örgütlerini, siyasi örgütleri, sivil toplum örgütlerini çağıralım ve bu işe kafa yoralım diye bu toplantıyı düzenledik” dedi.

7 NİSAN’DA TOPLANILACAK

Babaeski Gazi Mesleki ve Teknik Lisesi’nde 7 Nisan Perşembe günü 10.00’da okulun imam hatip lisesine dönüşütürülmesi kararıyla ilgili bir toplantı yapılacak. Toplantıda ayrıca imza kampanyası başlatılacak.

sol

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.