anadoluverumelimedya.com

ŞOK! AKP RESMEN ÇÖKTÜ!

 GENELKURMAY: BİR AYDA İDİL’DE TERÖRÜ BİTİRDİK!

Genelkurmay Başkanlığı İdil operasyonu ile ilgili dün(9 Mart) bir basın açıklaması yaptı.
 
Açıklamanın dikkat çekici 1’nci maddesi şöyle idi:
“Şırnak ili İdil ilçesinde, bölücü terör örgütünün faaliyetlerini sona erdirerek kamu güvenliğinin, asayiş ve huzurun yeniden tesisini sağlamak maksadıyla;
Başbakanlığın 13 Aralık 2015 tarihli direktifi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/D maddesine istinaden, Şırnak Valiliğinin kuvvet talebi ile 16 Şubat 2016 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü unsurlarıyla birlikte müşterek operasyon başlatılmıştır”.
Genelkurmay Başkanlığı, “kamu güvenliğinin yeniden tesisi için Başbakanlık’tan 13 Aralık 2015’te direktif aldık” diyor.
Yani, aylardır teröristlerin yakıp yıktığı, aylardır nedeyse her gün şehit verilen Şırnak’ta kamu güvenliğinin yeniden tesisi için Başbakanlık 13 Aralık’ta Genelkurmay’a direktif vermiş ama öncesi yok!

Gelelim bugüne(10 Mart 2016)…
GENELKURMAY: SUR’DA TERÖRİSTLERİ İKİ AYDA TEMİZLEDİK!
 
Genelkurmay Başkanlığı, SUR OPERASYONU hakkında da bir açıklama yaptı…
Açıklamanın dikkat çekici 1’nci maddesi şöyle:
“Diyarbakır ili Sur ilçesinde, bölücü terör örgütünün faaliyetlerini sona erdirerek kamu güvenliğinin, asayiş ve huzurun yeniden tesisini sağlamak maksadıyla;
 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/D maddesine istinaden, Diyarbakır Valiliğinin 17 Aralık 2015 tarihli kuvvet talebi ile 18 Aralık 2015 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü unsurlarıyla birlikte başlatılan müşterek operasyon 09 Mart 2016’da tamamlanmıştır.”.
Genelkurmay Başkanlığı, “kamu güvenliğinin yeniden tesisi için Diyarbakır Valiliği’nden 17 Aralık 2015’te kuvvet talebi aldık” diyor.
Ve Genelkurmay, “18 Aralık’ta göreve başladık, 9 Mart’ta Sur’u teröristlerden temizledik”diyor!
Yani, aylardır teröristlerin yakıp yıktığı, aylardır nedeyse her gün şehit verilen Diyarbakır’da kamu güvenliğinin yeniden tesisi için Valilik 17 Aralık’ta kuvvet talebinde bulunmuş ama bunun da öncesi yok!
Bu ne demektir biliyor musunuz!
Diyarbakır Valiliği 17 Aralık 2015, Şırnak Valiliği de Şubat 2016 ayına kadar geçen sürede, Genelkurmay’ın sahip olduğu özel güçleri teröre karşı operasyon için çağırmamış demektir!
Yani mahalli polis ve jandarma onca terörist karşısında kendi yağı ile kavrulmuş demektir!
Ve bu ne demektir biliyor musunuz!
Temmuz-Aralık arasında Diyarbakır ve Şırnak bölgesinde Başbakanlık Genelkurmay’a, terörle mücadele için askeri kuvvetlerin kullanılması konusunda direktif vermemiş demektir!
Ve bu demektir ki mahalli polisimiz jandarmamız teröristler karşısında anca kendi güçleriyle mücadele etmiş, dolaylı olarak onca yığınağı, onca barikatı hendeğin yapılmasını önleyememiş demektir ki bu da neden bu kadar çok şehit verdiğimizi de açıklıyor!
ŞİMDİ NE OLACAK!
 
Tüm bunların anlamı şu; Terörle mücadelenin bir hükümet sorumluluğu olduğu ülkemizde, hükümet zamanında askerden kuvvet talebinde bulunmamakla teröristlerin şehir merkezlerine onca silah ve yığınağı yapmasına gözyummuş demektir!
İşte bu hükümet açısından suçtur!
 
Yeri belli, gücü belli ve eylem hedefleri belli teröristler karşısında sahip olduğu yasal güçleri kullanmayarak hem polisimizin askerimizin şehit düşmesine yolaçmış hem de masum halkın zarar görmesine yolaçmıştır!
Kanıt mı!
Kanıt işte Genelkurmay’ın yaptı 9 Mart ve 10 Mart 2916 tarihli basın açıklamaları: Hükümet zamanında kuvvet talebinde bulunmuş olsaydı, ülkemizdeki terörün beli kısa sürede kırılacak ve onca şehit verilmeyecekti, masum halk zarar görmeyecekti!
Şimdi soru şu; neden hükümet askeri güç kullanmadı!
 
NEDEN bir iki ayda bitirilmesi mümkün olan terörün aylardır ortalığı yakıp yıkmasına gözyumuldu!
 
Olaya nereden bakılırsa bakılsın bu ağır bir suçtur ve sorumlusu hükümettir!
 
Bunun kısaca adı; terör örgütüne gözyummak suretiyle işbirliği yapmaktır!
 
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığını göreve davet ediyoruz!
 
YÜCE DİVAN NE GÜNE!…
Erdal Sarızeybek
 
Reklam alanı

SARIZEYBEK HABER

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.