anadoluverumelimedya.com

Arsuz’da termik santrale karşı halk birleşti

Belediye başkanı, muhtarlar, çevre örgütleri, siyasi partiler, meslek odaları ve sendikalar, termik santralin tarım ve balıkçılığı olumsuz yönde etkileyeceğini, halk sağlığına zarar vereceğini dile getirerek, çevresel etki değerlendirme (ÇED) süreci başlayan termik santrale karşı mücadele edeceklerini açıkladı.

Reklam alanı

İskenderun Körfezi’nde halihazırda 3 termik santral bulunuyor. Bu santrallere ek olarak, Papatya Elektrik’in üstlendiği, Güney Akdeniz Entegre Termik Santrali Arsuz’un Kale mevkiinde projelendirildi. Denize sıfır noktada yapılması planlanan santral için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu raporu verildi. Projenin halkın bilgilendirme toplantısıysa 29 Mart’ta yapılacaktı. Ancak halkın yoğun tepkisi şimdilik toplantıyı iptal ettirdi.

Arsuz ve Samandağ’ı birbirine bağlayan Kale Mahallesi bölgesinde kurulacak olan santral, ormanın yanı sıra, turizm master planı, doğal hayatı koruma alanı ve yaban hayatı koruma sahası içerisinde yer alıyor. (Evrensel)

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.