anadoluverumelimedya.com

PKK’nın elinde ‘Katyuşa’ da bulunuyor!

PKK’nın çok sayıda ve türde hafif silahları, hafif ve ağır makineli tüfekleri, tanksavar silahları, hava savunma silahları, top ve havanları kullandığı öğrenildi. PKK’nın kullandığı hafif silahlar arasında UZİ Makinalı Tabanca, MP5 Makinalı Tabanca, AKS-74U Makinalı Tabanca, AK-47 Piyade Tüfeği, AK-74 Piyade Tüfeği, M-16 Piyade Tüfeği, G-3 Piyade Tüfeği, DRAGUNOV 7.62 mm (SVD) ve TABUK Piyade Tüfeği yer alıyor.

Reklam alanı

PKK’nın kullandığı hafif ve ağır makineli tüfekler arasında RPK Makineli Tüfek, PKM Makineli Tüfek (BIXI), HK-23 Makineli Tüfek, MG-3 Makineli Tüfek, DSHK-M Ağır Makineli Tüfek bulunuyor. PKK’nın kullandığı tanksavar silahları arasında ise RPG-7, RPG-16, PG-7V AT Roket, RPG-18, M-72 LAW, Katyuşa silahı yer alıyor.

Hava savunma silahları olarak PKK, 14.5 mm ZPU-1 (DOCKA), 12.7 mm Uçaksavar, SA-7 GRAIL (STRELA-2) silahlarını kullanıyor. PKK’nın kullandığı top ve havanlar arasında M 18 A-1 57 mm GTT, 60 mm M-19 Havanı, 82 mm M-1937Havanı, 120 mm M-120 Havanı yer alıyor.
PKK’nın kullandığı başkalarının desteği ve imkanlarıyla ‘Zagros-1′, ‘Zagros-2′ ve ‘Şiyar-1′ adlı silahlı da kullandığı belirtildi.

‘Zagros-1′ isimli uzun mesafeli keskin nişancı silahının , PKK’nın başkalarından aldığı destekle, yaygın olarak kullandığı özellikle taşınması zor ağır silahlara ilave bazı kabiliyetler eklemek suretiyle modifiye ederek geliştirdiği bir silah olduğu öğrenildi. ‘Zagros-1′ silahının güvenlik güçleri tarafından kullanılan zırhlı araçlar ile helikopter ve tesislere karşı kullanılabileceği belirtildi.

‘Şiyar-1′ isimli uzun mesafeli keskin nişancı silahının PKK’nın yaygın olarak kullandığı özellikle taşınması zor ağır silahlara ilave ile bazı kabiliyetler eklemek suretiyle modifiye ederek geliştirdiği bir silah olduğu ve bu silahın güvenlik güçleri tarafından kullanılan zırhlı araçlar ile helikopter ve tesislere karşı kullanılabileceği belirtildi. (DHA)

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.