anadoluverumelimedya.com

ERKEK KILIĞI’NDA TERÖR EYLEMİ…

Yüzlerini gizleyen zanlıların arasındaki 3 kişi, polisi bile şaşkına çevirdi. 20 yaşındaki Pınar Ö. ile 14 yaşlarındaki K.Ç. ve Z.Y.’nin, ‘erkek kılığı’na girip, sokak eylemlerine katıldıkları belirlendi. 18 yaşındaki Nizam A.’nın ise, Suriye’den kaçıp Türkiye’ye sığındığı ve ‘geçici nüfus cüzdanı’ verilmesi dikkat çekti.

Reklam alanı

 

Bu kez eylem yapmak için ‘erkek’ kılığına girdiler. Adana’nın Ceyhan ilçesinde ‘Nevruz’ kutlamalarında olay çıktı. Ateş yakıp yol kapatan terör örgütü yandaşları, polise de havai fişek, taş, molotofkokteyli ve el yapımı bombayla saldırdı. Olaylarda 8 kişi gözaltına alındı. Yüzünü gizleyen zanlılardan 3’ünün, yasadışı eylemlere katılmak için ‘erkek’ kılığına giren 20 yaşındaki Pınar Ö. ile 14 yaşındaki K.Ç. ve Z.Y. olması, polisi bile şaşkına çevirdi.

‘EL YAPIMI BOMBA’ ATTILAR

Ceyhan’a bağlı Belediyeevleri ve Esentepe mahallelerinde ‘Nevruz’u bahane eden, terör örgütü PKK yandaşları, burada ateş yakıp yolu kapattı. Polis, grubu yolu açmaları konusunda uyardı, ancak terör örgütü yandaşları bu çağrıya; havai fişek, taş, molotofkokteyli ve el yapımı bomba ile yanıt verdi. Tazyikli su ve biber gazıyla gruba müdahale eden polis, çıkan olaylarla ilgili olarak da 8 kişiyi gözaltına aldı.

‘ERKEK’ KILIĞINA GİRDİLER

Polis, tanınmamak için yüzlerini gizlemeye çalışan zanlıların yüzlerini tek tek açmaya başladığında hiç beklemediği bir tabloyla karşılaştı. 8 zanlıdan 3’ünün, ‘erkek’ kılığına giren kız olması, polisi bile şaşkına çevirdi. Bu zanlılardan birinin 20 yaşındaki Pınar Ö., diğerinin de 14 yaşlarındaki K.Ç. ve Z.Y. olduğu belirlendi. Gözaltındaki diğer şahısların da; S.Ö. (15), A.Ç. (15), H.K., Abdulkadir E. (34) ve Nizam A. (18) olduğu tespit edildi.

SIĞINDIĞI DEVLETE SALDIRDI

Ancak gelişmeler sadece bununla da sınırlı kalmadı. Gözaltına alınanlar arasında yer alan Nizam A.’nın, terör örgütü DEAŞ’ın, Suriye’nin Kobani’ye saldırdığı dönemde bölgeden kaçıp Türkiye’ye sığındığı ve kendisine de Ceyhan’da ‘geçici koruma kimlik belgesi’ verildiği ortaya çıktı. Yaşları 14 ile 38 arasında değişen, 3’ü kız toplam 8 zanlı, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

http://www.mehmetciktv.com.tr/haber/16893/erkek-kiliginda-teror-eylemi.html#.VvAXxuKLS1s

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.