anadoluverumelimedya.com

‘Koruma alanı’ olarak tescilli Klaros Koyu’na iş makineleri girdi!

İzmir’in Menderes ilçesi Ahmetbeyli sahilindeki resmi kayıtlarda “koruma alanı” ve “A tipi mesire alanı” olarak görünen Klaros (Denizpınarı) Koyu, şantiye alanına döndü. İş makineleriyle çalışılan koyda denize dolgu yapılırken, karada da bir tesis temeli atılması dikkati çekti. Menderes Belediyesi yetkilileri, kendilerine müracaat yapıldığını ruhsatlandırma çalışmalarının sürdüğünü belirtirken, mesire yerinden sorumlu İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise kara kısmında onaylanan proje çerçevesinde çalışmalar yapıldığı belirtip, “İzinsiz tuvalet dahi yapılamaz. Denizin doldurulması ve iskele yapılması ile ilgili konuda sorumluluk denizcilik ile ilgili makamlar ile belediyeye aittir” dedi.

Reklam alanı

DHA‘dan Latif Sansür‘ün haberine göre, İzmir Orman ve Su işleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü internet sitesinde “Korunan alan” ve “A Tipi Mesire alanı” olarak yer alan Klaros (Denizpınarı) Koyu yapılaşmaya açıldı. Ahmetbeyli sahil şeridindeki 80 hektarlık Klaros Koyu’nda, iş makineleriyle çalışma yapılıp, birçok yapı için temel atıldı. Denize dolgu yapılarak iskele oluşturuldu. Alanda yeni yollar açıldı, eğimli bölgede iki noktada hafriyat dökülüp dolgu yapıldı.

Çalışmaları yapan firma koya girilmesine izin vermezken, Menderes Belediyesi yetkilileri, 3 bin kişi ve 100 çadır kapasiteli günübirlik mesire alanı olarak hizmet verilen Klaros Koyu’nda yapılan çalışmalarla ilgili kendilerine müracaat yapıldığını ruhsatlandırma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

“CENNET KOY PARA HIRSI İÇİN YOK EDİLMİŞ” 

Yaz aylarında her gün Kuşadası’ndan hareket eden onlarca günü birlik gezinti teknesinin mola verdiği Klaros Koyu’nun mahvedildiğini belirten tekne kaptanı Süleyman Ahsen, “Tatilcilerin büyük bir keyifle denize girdiği koyda kumsal talan edilmiş. Cennet gibi bir koy daha para hırsı için yok edilmiş. İnşaat çalışmaları burada bir otel yapıldığını gösteriyor. Teknelerimizle demirlerken gözümüz gibi sakındığımız plaja dolgu iskele yapılmış” dedi.

Mesire yerinden sorumlu İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise kara kısmında onaylanan proje çerçevesinde çalışmalar yapıldığı belirtip, “İzinsiz tuvalet dahi yapılamaz. Denizin doldurulması ve iskele yapılması ile ilgili konuda sorumluluk Denizcilik ile ilgili makamlar ile belediyeye aittir” dedi.

İzmir’e 70 kilometre, ilçesi Menderes’e 40 kilometre, Aydın’ın Kuşadası ilçesine ise 25 kilometre mesafedeki Klaros Koyu’ndaki mesire alanında piknik alanı, tuvalet, çardak, çadır kurulacak alanlar, market ve tuvaletler bulunuyor.

http://haber.sol.org.tr/toplum/koruma-alani-olarak-tescilli-klaros-koyuna-makineleri-girdi-148115

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.