anadoluverumelimedya.com

Cerattepe’de 180 vatandaş şüpheli sıfatıyla ifade verdi

Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır A.Ş tarafından Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde çıkarılmak istenen bakır madenine karşı çıkan Artvinliler, şirkete ait araçların maden sahasına ulaşmaması amacıyla 15 Şubat’ta eylem başlattı. Cerattepe yolunu özel araçlarını park ederek kapatan, barikatlar kuran vatandaşlara polis ve jandarma biber gazı, cop ve plastik mermiyle müdahale etti. Bir çok kez tekrarlanan müdahalelerin ardından şirketin araçları bölgeye çıktı ve şantiye kurma çalışmalarına başladı. Olayların büyümesi üzerine Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ve beraberindeki heyet, Ankara’da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşerek, hukuksal süreç tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulacağı sözünü aldı.

İFADEYE ÇAĞIRILDILAR

Reklam alanı

Artvin halkının, maden şirketi çalışanlarının hukuksal süreç sona erene kadar yaylayı terk etmesi için eylemleri sürerken, Artvin Cumhuriyet Savcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında da olaylarda yer alanlar ifadeye çağırıldı. Bugüne kadar yaklaşık 180 kişinin 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na ve polise mukavemetten Artvin Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verdiği öğrenildi. Jandarma’nın da ifade için bir çok kişiyi çağırdığı belirtildi. Emniyet ve Jandarma ekiplerinin, olaylar sırasında çekilen video görüntüleri ve fotoğrafları tarayarak kimlik tespit çalışmasını sürdürdüğü ve şüpheli listesine yeni isimler eklendiği öğrenildi.

http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/cerattepe-olaylarinda-180-kisi-supheli-sifatiyla-ifade-verdi-1122324/?utm_source=sm_tw&utm_medium=free&utm_campaign=gundem

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.