anadoluverumelimedya.com

MHP’de değişim olduğunda, Erdoğan’ın başkanlık yolu kapanır.

“Kongre-kayyum tartışmalarının sürdüğü MHP’de Deniz İl Başkanı’ndan Bahçeli yönetimini kızdıracak açıklamalar geldi. MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, partisinin olağanüstü genel kurulda lider değişikliğine gitmesi durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkan olamayacağını savundu. Öztürk, “MHP’nin içindeki kargaşa yüzünden AKP rahat hareket ediyor. Tabanımız değişim istiyor. Değişim olduğunda, Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık yolu da kapanır” dedi.”

MHP’de Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan, olağanüstü kurultay için 543 imzayı genel merkeze teslim etmiş, ancak herhangi bir yanıt alamamışlardı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “MHP’nin kongre tarihi 18 Mart 2018′dir” açıklamasının ardından, aralarında Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk’ün de bulunduğu 16 il başkanı Ankara Sulh Ceza Mahkemesi’ne olağanüstü kurultaya gidilmesi için dava açtı. MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, açılan davanın Nisan ayında sonuçlanacağını ön gördüklerini belirterek, “Taban değişim istiyor. Bunu genel merkezimiz de biliyor. Keşke olağanüstü genel kurul için imzalar toplandığında, genel kurul kararı alınsaydı. Biz Denizli İl Başkanlığı olarak şu anda, Meral Akşener, Sinan Oğan ya da Koray Aydın’ı destekleme gibi bir karar almadık. Biz, tabanın istediği gibi değişim istiyoruz. Olağanüstü genel kurula zaten gidilecek, o zaman 3 adaydan hangisini destekleyeceğimize karar veririz. Önemli olan genel merkez yönetiminde değişime gitmek. Zaten kongreye gidilmesi durumunda kesinlikle değişim olur” dedi.

Reklam alanı

Yasin Öztürk, AKP’li yöneticiler ve bakanların son günlerde başkanlık tartışmasını yine gündeme getirdiğini hatırlatarak, “İddia ediyorum; MHP’de tabanın istediği değişim olursa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkan olamaz. MHP’nin şu anki pozisyonu onları başkanlık için heveslendiriyor. Maalesef parti içinde büyük karışıklık yaşanıyor. Değişim olduğunda, başkanlık hevesleri bitecek ve Erdoğan’ın başkanlık yolu kapanacak. MHP Erdoğan’ın başkan olmasına asla izin vermez” diye konuştu.

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.