anadoluverumelimedya.com

Lavrov: Tek taraflı ABD alanlarını tanımıyoruz!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İspanya Dışişleri Bakanı Alfonso Dastis ile Moskova’da yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında ABD’yi sert sözlerle suçladı.

Reklam alanı

Lavrov, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun, El Tanf yakınlarında Suriye ordu kuvvetlerini vurmasını, Suriye’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal eden saldırganlık eylemi olarak nitelendirdi.

ABD’nin sahada terörle mücadele eden güçleri vurduğunu belirten Lavrov, bu durumdan endişe duyduklarını ifade etti. Lavrov, ABD’nin açıkladığı ayrışma bölgelerinden haberi olmadığını belirterek “Bu alanlar konusunda bilgim yok. Koalisyonun tek taraflı belirlediği ve ilan ettiği alanlara benziyor. Tek taraflı ilan edilen alanları gayrimeşru sayıyoruz ve kabul edemeyiz.” değerlendirmesinde bulundu. Lavrov, Astana’da Türkiye, Rusya ve İran’ın anlaştığı Suriye’de çatışmasızlık bölgeleri kurulmasına yönelik teknik çalışmaların devam ettiğini anımsattı.

KÖRFEZ KRİZİ MÜZAKEREYLE ÇÖZÜLMELİ

Körfez’deki krizi de değerlendiren Lavrov, Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki krizin diyalog ve müzakere yoluyla çözülmesi gerektiğini söyleyen Lavrov, “Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bölgede gerilimi artıracak her gelişme endişe oluşturuyor. Her türlü anlaşmazlığın müzakere masasında çözülmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Saldırının ardından ABD’den yapılan yazılı açıklamada şöyle denilmişti: “Daha önce yapılan uyarılara rağmen rejim yanlısı kuvvetler üzerinde anlaşmaya varılmış ayrışma bölgesine El Tan Garnizonunda bulunan koalisyon ve ortak kuvvetlere tehdit teşkil edecek şekilde bir tank, uçaksavar sistemleri ve zırhlı teknik araçlar ile 60’tan fazla askerle girdiler.”

aydınlık

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.