anadoluverumelimedya.com

İsmail Kahraman’a bir kınama daha: Skandal, sorumsuzluk örneği ve utanç verici

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Che Guevera hakkındaki sözlerine, Küba’nın kurucusu “Jose Marti” anısına, uzun yıllardır Türkiye’de faaliyet gösteren “Jose Marti Küba Dostluk Derneği” (JMKDD) de tepki gösterdi.
Yavuz ALATAN

Dernek tarafından SÖZCÜ’ye yapılan açıklamada ‘’Kahraman’ın, Che hakkındaki sözleri utanç vericidir. Kendisi Che’ye yaptığı ‘katil’ yakıştırmasıyla sadece Che’ye değil, bugüne kadar Türkiye’ye hep dostça yaklaşmış bir ülkenin ulusal kahramanına, eski bir bakanına, uluslararası platformda ülkesini temsil etmiş olan bir diplomatına, kısacası Küba Cumhuriyeti’ne hakaret etmiştir” denildi ve şu görüşlere yer verildi:

SORUMSUZLUK ÖRNEĞİ

Reklam alanı

‘’Devlet adamı ciddiyeti ve temsil ettiği pozisyon ile yakından uzaktan ilgisi olmayan bu tutumla Kahraman, büyük bir skandala ve devletler arası ilişkilere zarar verecek sorumsuzluk örneğine imza atmıştır. Che’ye hakaret etmek, zannettiğinin aksine temsil ettiği gericiliğe politik kazanç sağlamayacağı gibi, Che’ye olan ilgi ve sevgiyi daha da artıracaktır. Baştan sona çürümüş siyasal hareketlerin temsilcileri ülkemizde ne zaman böyle hadsizliklere kalkışsa sonuç bu olmuştur. Çünkü Che’nin kişiliğinde vücut bulan devrimcilik, sosyalizm ve enternasyonalist dayanışma gibi tarihsel değerler düzeysiz bir anti-komünizmle gölgelenemeyecek kadar köklü ve büyüktür”

Jose Marti Küba Dostluk Derneği

Jose Marti Küba Dostluk Derneği, 2002 yılında Ankara’da kurulmuş olan, Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Gözde Somel’in yaptığı, amacı Türkiye ile Küba arasında dostluk ve dayanışmayı artırmak olan dernek.

Ankara’da kurulan dernek Küba Büyükelçiliği’nin de desteğiyle kısa zamanda adını duyuran çalışmalar yaparak gelişmiş, 2006 yılında İstanbul Şubesini, 2009 yılında Izmir Şubesini, 2012 yılında da Eskişehir Şubesini açarak etkinliklerine devam etmiştir.

sözcü

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.