anadoluverumelimedya.com

Mehmet Yuva, Ulusal Kanal’da açıkladı: 2 bin Rus gönüllü Halep’te

Suriye Ordusu uçakları ABD özel kuvvetlerinin bölgedeki varlığını hedef aldı. Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı’ndan bir yetkili Suriye uçaklarının Haseke’de PYD mevzilerini bombalaması ile ilgili CNN International’a kritik bir açıklama yaptı. Yetkili, Suriye uçaklarının bölgedeki Amerikan özel kuvvetlerine çok yakın noktaları bombaladığını söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Kirby de konuyu ciddiye alıp araştırdıklarını ifade etti.

Reklam alanı

Suriye Ordusu operasyonunda YPG merkezi, Suriye Demokratik Güçleri (SDF) merkezi, Asayiş merkezi, PYD Dış İlişkiler binası, Rojava Federasyonu binaları hedef alındı.

Aranews adlı internet portalına konuşan sözde Rojava Fedarasyonu yöneticileri, Rusya – İran ve Türkiye arasında gelişen işbirliği nedeniyle PYD/YPG noktalarının vurulduğunu söyledi. Bir yetkili, “Suriye rejimi açıkça bölgesel bazı güçlerle özellikle Rojava ve Suriye’ye doğrudan müdahale eden Türkiye ile birlikte çalışıyor.” dedi. Aynı kaynak “Bu Türkiye, İran ve Baas rejiminin kuzey Suriye ve Rojava’da demokratik projenin uygulanmasını engellemek için işbirliği yaptığının göstergesidir.” ifadesini kullandı.

Rojava Federasyonu Eşbaşkanı Mansur Selam da Haseke’deki çatışmalar nedeniyle Suriye yönetimini suçladı. Selam, çatışmaların; “Suriye Demokratik Güçleri’nin sahada kazandığı başarıları durdurmak için Suriye rejimi tarafından hazılanan bir komplo” olduğunu söyledi.

Öte yandan Rusya Halep’te kritik bir hamle yaptı. Aydınlık Gazetesi Yazarı ve Şam Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Yuva, Rusya’nın Halep kentine kara birlikleri konuşlandırdığını söyledi.

Ulusal Kanal canlı yayınında konuşan Yuva, Rusya’nın savaşmaya hazır şekilde 2000 kişilik gönüllü birliği Halep kentine intikal ettirildiğini açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.