anadoluverumelimedya.com

AKŞENER, AYDIN, OĞAN VE ÖZDAĞ TOPLANDI. ERCİYES KURULTAYI TOPLANIYOR, İMZA TOPLANABİLİR

Akşener, Aydın, Oğan ve Özdağ toplandı. Erciyes Kurultayı toplanıyor, İmza toplanabilir

Ülkücü İrade Erciyes Kurultayı’nı topluyor

Milliyetçi Hareket Partisi’nde 1 Kasım’dan bu yana Ülkücü iradenin mücadelesi devam ediyor. Önüne sürekli mahkeme kararları çıkarılan irade, son olarak Devlet Bahçeli’nin “Devlet Bahçeli sözü, 10 Temmuz’da kurultay toplanacak” diye verdiği sözü yemesinin ardından, 4 Genel Başkan adayı Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ, “Delegelerden yeniden imza toplanması” konusunun öncelikli olarak görüşülmesinin beklendiği toplantı için bir araya geldi.

Reklam alanı

Çağrı Heyeti tarafından yapılan 19 Haziran’daki 6. Olağanüstü Kurultay’da, 10 Temmuz’da seçimli olağanüstü kongreyi toplama kararı alan ancak yargı kararları nedeniyle bunu gerçekleştiremeyen ve Devlet Bahçeli’nin söz verdiği halde bundan vazgeçmesi üzerine Ülkücü irade, delegelerden yeniden imza toplanması konusunu görüştü.

Ortak alınan kararda ilk aşamada yeniden imza toplanmayacak, hukuki süreç takip edilecek. Ancak hukuki sürecin uzun sürmesi durumunda bu yola başvurulmaktan geri kalınmayacak

ERCİYES KURULTAYI HEYECANI

Öte yandan 4 Genel Başkan adayı, Başbuğ Alparslan Türkeş zamanında başlayan, ancak 2002 yılındaki seçim hezimetinden sonra Devlet Bahçeli’nin yasaklamasına rağmen, Genel Merkez desteği olmadan ülkücüler tarafından düzenlenen Erciyes Kurultayı’na katılma kararı aldı.

YAZILI AÇIKLAMA

“Kamuoyunun Dikkatine, 11 Temmuz 2016 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayları olarak yapmış olduğumuz toplantıda devam etmekte olan 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin vermiş olduğu ihtiyati tedbir kararı ile başlayan hukuki sürecin yakından izlenmesi kararı alınmıştır. Ayrıca dört adayın da 6-7 Ağustos 2016 tarihinde Kayseri Erciyes’te yapılacak olan Erciyes Zafer Kurultayı’na bu Kurultayı düzenleyenlere yapılan davete icabet etme kararı alınmıştır. Yine imza toplanması da dahil olmak üzere masadaki diğer konuların değerlendirmelerinin devam etmekte olduğu hususlarında görüş birliğine vardığımızı kamuoyunun dikkatine saygıyla sunarız.

kurultay

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.