anadoluverumelimedya.com

Eminağaoğlu: Dokunulmazlıklarla muhalefet yok edilmek isteniyor

Ömer Faruk Eminağaoğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmasındaki asıl gerekçenin muhalefeti yok etmek olduğunu söyledi.

Reklam alanı

 

CHP üyesi ve eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Eminağaoğlu,  Eski CHP milletvekili Şevki Kulkuloğlu’na milletvekili iken, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin belediyedeki faaliyetleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamasından dolayı aldığı cezayı hatırlattı.

 

Eski Kayseri milletvekili M. Şevki Kulkuoğlu’na, TBMM’de yolsuzlukla mücadele konusunda söylediği sözleri, TBMM dışında ve de seçim döneminde tekrarlaması karşısında, kürsü sorumsuzluğu nedeniyle cezai sorumsuzluk kapsamında kalan eylemden dolayı ceza aldığını belirten Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun açıklaması şöyle:
Kulkuoğlu’na, TBMM’de yolsuzlukla mücadele konusunda söylediği sözleri, TBMM dışında ve de seçim döneminde tekrarlaması karşısında, kürsü sorumsuzluğu nedeniyle cezai sorumsuzluk kapsamında kalan eylemden bile ceza verilmiştir.
Bu durum, kaldırılmak istenilen dokunulmazlıklar konusundaki asıl amacın, terör veya herhangi bir suçla mücadele ya da bir başka gerekçe değil, muhalefet yapma ortamını yok etmek, muhalefeti bastırmak, yargı üzerinden operasyon yapılmayan tek yer olan muhalefete de, artık yargı üzerinden operasyona girişildiğini de açıkça göstermiştir.
Öte yandan, 10 Ekim Ankara patlaması konusunda, yine 12 Ocak İstanbul patlaması konusunda, MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında Başbakanlık soruşturma izni vermemiş ve dokundurtmamıştır.
Yine 10 Ekim Ankara patlaması konusunda Başbakan ve İçişleri Bakanı hakkında da, kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmiş, bu kişilere de dokunulmamıştır.
Söz konusu kararlar yeni tebliğ alınmıştır.
Bu tablo, hukuk dışına çıkan iktidara dokunulmayacağını, iktidarla ilgili dosyaların göstermelik olarak işlem gördüğünü, öte yandan muhalefetin ise her türlü sömürü ile olmayan suçlardan bile yargı üzerinden baskı altında tutulacağını açıkça ortaya koymaktadır.
Hukuk ve demokrasi dışılığı yaratan her türlü güç karşısında, hukuk ve demokrasi mücadelesi sonuna kadar sürdürülecektir.

haberdar

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.