anadoluverumelimedya.com

Uluslararası Af Örgütü: Türkiye, Suriyeli sığınmacıları geri göndermeye başladı

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Türkiye’nin Suriye sınırında saha araştırması yapan örgütün raporunda, Türk yetkililerin her gün sınırdaki şehirlerde yaşayan 100 Suriyeli sığınmacıyı geri gönderdiğiği açıklandı.

Reklam alanı

Türkiye’de yapılan kayıt işlemlerinin daha zor hale getirildiğine ve sığınmacıların bu nedenle sağlık hizmetlerine ulaşmakta sıkıntı yaşadığına vurgu yapılırken, geri göndermenin uluslararası anlaşmalara aykırı olduğu belirtildi.

Raporda sınırın Suriye tarafındaki kamplarda tutulan yaklaşık 200 bin mültecinin yaşam koşullarının iyi olmadığı kaydedildi.

‘Türkiye Suriyeli mülteciler için güvenli bir ülke değil’

Konuyla ilgili konuşan örgütün Avrupa ve Orta Asya Direktörü John Dalhuisen, “AB liderleri sınırlarını kapatmak için içinde bulundukları çaresizlik yüzünden en basit gerçekleri bile unuttular. Türkiye, Suriyeli mülteciler için güvenli bir ülke değil ve her geçen gün daha da az güvenli hale geliyor” dedi.

AB’nin Türkiye’deki sığınmacıların koşullarını iyileştirmek için hiç çaba sarf etmediğini söyleyen Dalhusien şöyle konuştu: “Geçen yedi-dokuz hafta içerisinde Türkiye’nin Suriye’ye birkaç bin mülteciyi Suriye göndermiş olması büyük ihtimal. Eğer anlaşma planlandığı gibi ilerlerse, AB’nin Türkiye’ye gönderdiklerinin de aynı kaderi paylaşması riski büyük.”

siyasihaber2
About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.