anadoluverumelimedya.com

Antalya’da falezler ve deniz feneri imara açıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Antalya’nın Muratpaşa ilçesindeki SİT alanı falezlerin üst kısmı ve 71 yıllık Bababurnu Deniz Feneri’ni imara açtı. Belediye Başkanı Ümit Uysal,imar planı değişikliğinin iptali için mahkemeye gitti.

Reklam alanı

Cumhuriyet’ten Kemal Göktaş’ın haberine göre, Doruk Turizm’in sahibi Kemal Yıldız, 2007’de Deniz Feneri’nin etrafına lokanta, büfe, otopark, gezi yolu, günlük turizm yapı ve tesis alanı kurmak için Muratpaşa Belediyesi’ne başvurdu, ancak talebi reddedildi.

ŞİRKET FALEZLERİ VE DENİZ FENERİNİ ŞİRKETE VERDİ

Çevre Bakanlığı ise 2009’da falezlerin üst kısmıı ticari yapılaşmaya izin verecek şekilde imara açtı. Turizm Bakanlığı’nın da onay vermesiyle birlikte falezler ve fener, Kıyı İşletmeciliği Genel Müdürlüğü tarafından Doruk Turizm Şirketi’ne kiralandı. Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu’nun da inşaat onayı vermesiyle birlikte deniz fenerinin müştemilatı yıkıldı.

BELEDİYE İNŞAATI MÜHÜRLEDİ

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bakanlık kararının yürütmesinin durdurulması için dava açtı, ancak Çevre Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı itirazı reddetti. Bunun üzerine belediye, planın dışına çıkıldığı gerekçesiyle inşaatı mühürledi.

İMAR DEĞİŞİKLİĞİNİN İPTALİ İÇİN DAVA AÇILDI

Uysal bir yandan da imar değişikliğinin iptali için dava açtı. Dilekçede “Yapımına izin verilen yapıların çevreye ve doğal yapıya vereceği zararlar değerlendirilmemiş, fenerin değeri, önemi ve tarihi yok sayılmıştır” denildi.

http://www.cagdasses.com/guncel/36000/antalyada-sit-alani-falezlerin-ustune-insaat-izni

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.