anadoluverumelimedya.com

İran’dan ABD’ye misilleme planı

İran, Obama döneminde imzalanan nükleer anlaşmadan doğan yükümlülüklerinin ABD tarafından yerine getirilmemesi durumunda bu ükleye karşı uygulanacak “misilleme planı”nın hazır olduğunu duyurdu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD Kongresi’nin nükleer anlaşmayı inceleme sürecini tamamlandığını belirterek, “İran İslam Cumhuriyeti, ABD’nin anlaşmaya yönelik yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumuna karşı hazırlıklıdır” dedi.

Reklam alanı

ABD Başkanı Donald Trump’ın, 2015’te Obama döneminde İran’la imzalanan nükleer anlaşmanın akıbeti konusundaki yetkisini Kongre’ye drevetmesinin bu ülkenin iç meselesi olduğunu kaydeden Kasımi, “Bize göre önemli olan konu ABD’nin nükleer anlaşmaya verdiği taahhütlerini yerine getirmesi ve sabotaj girişimlerden uzak durmasıdır” değerlendirmesini yaptı. Kasımi şöyle devam etti:

“Bu konuyu ciddiyetle takip ediyoruz ve önemli olan ABD hükümetinin nükleer anlaşmaya bağlılığıdır. İran’nın yanı sıra nükleer müzakerelerin diğer tarafları, Avrupa Birliği ve dünyanın dört bir yanındaki ülkeler, ABD’nin nükleer anlaşma kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmesini beklemektedir.”

Mehr haber ajansına göre, Behram Kasımi, ABD’nin olası her türlü kararına karşı İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından ilgili tedbirlerin alındığına dikkat çekerek, “ABD’nin taahütsüzlükleri ve anlaşmayı baltalama eylemlerini sürdürmesine karşı gereken planları hazırladık. Dolayısıyla uygun bir zamanda İran’ın tutumu net olarak açıklanacaktır” dedi..

yeniçağ

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.