anadoluverumelimedya.com

AB, Türkiye gündemli toplantısında uzlaşamadı

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, bugün yapılan toplantıda Türkiye konusunda uzlaşı sağlayamadı. Bakanlar zirvesinde Avusturya, Türkiye’yle üyelik müzakerelerinin durdurulması konusunda görüş bildirdi.

Reklam alanı

Ankara’yla Brüksel arasındaki ilişkiler 15 Temmuz askeri darbe girişimi sonrasında alınan önlemler üzerine gerilmişti. Bir dizi AB üyesinden müzakerelerin durdurulması yönünde çağrılar yükselirken, bugünkü Dışişleri Bakanları zirvesinde bu konunun ele alınması bekleniyordu. Dışişleri bakanlarının görüşmesinden kesin bir karar çıkması teknik olarak mümkün olmasada, üye ülkelerin görüşlerini yansıtması açısından toplantıya önem addediliyordu.

Boris Johnson: Aşırı tepki vermemeliyiz

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, toplantıda Avusturya üyelik müzakerelerinin kesinlikle durdurulması yönünde görüş bildirdi. İngiltere gibi ülkeler bu konuda çekimser davrandı. AB’den ayrılmayı savunan Brexit yanlısı İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, “Ortak çıkarlarımıza karşı gelecek bir şekilde aşırı tepkiler vermemeliyiz. Türkiye’yi bir köşeye doğru zorlamamalıyız” dedi.

Avusturya: Türkiye’nin yeri yok

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz ise toplantı öncesi “İnsan hakları ve hukuk yasaları konusunda, Türkiye Avrupa’dan çok fazla uzaklaştı. Türkiye’nin AB’de yeri yok. Türkiye ile müzakerelerin devamından yana değilim” demişti.

Alman bakan geliyor

Öte yandan, bugün Ankara’yı ziyaret etmesi beklenen Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier açıklama yapmadı.  Avrupa Birliği, Türkiye’yi OHAL uygulamalarında ‘insan hakları ve hukuk devleti standartlarına uymamakla’ itham ediyor. Bu suçlamayı reddeden Ankara’ysa AB’yi dayanışma göstermemekle suçluyor.

siyasihaber3

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.