anadoluverumelimedya.com

MHP OLAĞANÜSTÜ KONGRESİ’NE AKIL ALMAZ MÜDAHALE!

OLAĞANÜSTÜ KURULTAY’A ŞOK MÜDAHALE

15 Mayıs günü yapılıp yapılmayacağı yılan hikayesine dönen MHP kongresi için Yargıtay kararı beklenirken, Ankara 25. İcra Dairesi Ankara Valiliğine bir yazı göndererek, kongrenin engellenmesini istedi. Talep “polis gerekeni yapsın” anlamına geliyor.

Ankara 25. İcra Dairesi tarafından Ankara Valiliğine  gönderilen yazıda; Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesinin, Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesinin kongrenin yapılmasına ilişkin verdiği kararı durdurduğu hatırlatılarak  “MHP Büyük kurultayının düzenlenmesi girişimlerine, engel olunmasına yönelik, her türlü emniyet tedbirinin alınması’” istendi.

Reklam alanı

YARGITAY’A GEREK YOKMUŞ

Muhalif adayların avukatları kongrenin toplanması için Ankara 12. Sulk Hukuk Mahkemesinin kararının yeterli olduğunu Yargıtay kararına gerek olmadığını savunurken, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi ise işi yavaştan alıyor. Yargıtay, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin MHP’de olağanüstü kongre toplanmasına ilişkin kararının temyiz incelemesini Mayıs ayı içerisinde müzakere edilerek açıklanacağı duyuruldu.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin atadığı kayyum heyeti MHP için 15 Mayıs’ta olağanüstü kurultay kararı almıştı. Ancak MHP Genel Merkezi, Tosya ve Gemerek’te Asliye Hukuk Mahkemeleri’ne başvurarak kayyım kararları için ihtiyati tedbir kararı aldırmıştı. Bu gelişmelerden sonra gözler Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’ne çevrildi. Mahkeme, MHP’yle ilgili kararın Mayıs ayı içerisinde verileceğini açıklarken gün vermedi.

FUAT AVNİ YANITI

Yargıtay tarafından açıklama “Davacı tarafın dosyanın öne alınması talebi incelenmiştir. Dosya mayıs ayı içerisinde müzakere edilerek, gerekli karar verilecektir. Bunun dışında  yazılı ve görsel veya sosyal medyada çıkan haberler doğru bilgiyi  yansıtmamaktadır. Karar çıktığında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir” denildi.

Yargıtay’ın açıklamasındaki “sosyal medyada çıkan haberler” vurgusu “internet fenomeni Fuat Avni’ye Yargıtay’dan yanıt” olarak değerlendirildi. Fuat Avni attığı tweetlerde MHP kongresine ilişkin Yargıtay kararının “hükümet baskısıyla” geciktirileceği ve kongrenin ileri bir tarihe ertelettireceğini iddia etmişti.

Sözcü

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.