anadoluverumelimedya.com

Çizer çizmiş..

Nevra Ölçer / Anadolu ve Rumeli Medya

Reklam alanı

Giyecek bir şeyler almak istediğimde, vitrinlere, ya da internet sitelerine baktığımda bazen “bu markanın, ya da modellerin tasarımcısı erkek olmalı” diye düşünürüm.

Çünkü bu modellerde bir kullanılabilirlik eksikliği vardır. Görür ve hissedersiniz ki, bu model ayakkabı ile rahat edemez, o kıyafeti giyemezsiniz. Ama kadın bir tasarımcı olsa kendi giydiği şeyleri bildiğinden böyle hatalı tasarım yapmaz diye düşünürüm. Bu tabii, genel durumlar için böyle. Muhakkak ki, bu anlattığımı yapmayan çok başarılı erkek tasarımcılar da olabilir..

Buraya nereden geldim?

Bugün sosyal medyada ve basında Milli Eğitim Bakanlığı’nın dağıttığı kitaplarda yer alan bir çizim bolca karşıma çıktı.

Anne ve çocuk arasındaki ilişki ile ilgili olarak türbanlı annelerin sevecen, başı açık annelerin sevgisiz ve haşin bir şekilde resmedildiği bir durum bu..

Bunu görünce yukarıda yazdığım şey aklıma geldi.. Yani bu çizimi yapan bir kadın olamaz diye düşündüm..

Yeryüzünün en yüce hissi olan sevgiyi, özellikle anne-çocuk sevgisini bu kadar hissetmeyen, bu kutsal hisleri ayaklar altına alan çizer bir kadın değildir muhakkak diye düşündüm..

Anne sevgisini kıyafete göre ayıran bu çizer bu sevgiyi hiç anlamamış ve deneyimlememiş ki, kıyafete göre sevgi ayırımı yapmak gibi bir işe girişmiş..

Eğitimsizliğin kendini gösterdiği çok alan var, ama tam da Milli Eğitim Bakanlığı’nda olunca bu iş, buna sanırım ‘grotesk’ diyorlar..

Kara mizah gibi bir şey, ama daha kötü..

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.