anadoluverumelimedya.com

Yerli radar Retinar PTR TSK’nın envanterinde

Tespit edilen hedefleri araç, insan veya hayvan olarak ayırt edebiliyor. Meteksan Savunma onu, sınır ve kritik tesis güvenliği için geliştirdi. Şimdi Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine girdi.

Reklam alanı

Milli imkanlarla geliştirilen Retinar PTRÇevre Gözetleme Radarı, Güvenlik güçlerimizin envanter gücüne, güç kattı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından kullanılmaya başlayan Retinar PTR, küçük boyutları ve hafifliğiyle öne çıkıyor. Alanının taşınabilir modelini oluşturuyor. İki personel tarafından özel sırt çantasında rahatça taşınabiliyor. İhtiyaç duyulan her yerde kolayca kullanılabiliyor. 5 dakikadan az sürede kurulabiliyor.

Operasyonlarda çevre gözetleme görevini üstleniyor. 4 kilometreden insan büyüklüğündeki hedefleri, 10 kilometreden araçları tespit ve takip ederek sınıflandırabiliyor.

Kamera ve dürbün gibi görüntüleme sistemlerinin yeterli olmadığı hava ve ışık koşullarında başarıyla görev yapabiliyor. Retinar PTR, radar, tripod, güçlendirilmiş dizüstü bilgisayar ve güç ünitesi olmak üzere 4 bileşenden meydana geliyor.

Retinar PTR için ilk sipariş geçen yıl yurt dışından alınmıştı. Bir süredir de güvenlik güçlerimiz tarafından sahada değerlendiriliyordu. Ortaya koyduğu başarılı performans yurt içinde de siparişe dönüştü.

ulusal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.