anadoluverumelimedya.com

Öğrenci velilerinden imam hatibe itiraz

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN / Birgün

Reklam alanı

Eskişehir Yunus Baykal Ortaokulu’nda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talimatıyla imam hatip şubesi açıldı. 35 kişilik sınıflarda eğitim verilen okulda, imam hatip şubesine alan açmak için kütüphane ve laboratuvar sınıfa çevrilirken, öğretmenler odasının alanı da daraltıldı. Yeğeni Yunus Baykal Ortaokulu’nda öğrenim gören Kazım Durur, okulun fiziki yapısının daha fazla öğrenci almaya uygun olmadığını belirterek, “Okulun bu kadar yetersiz olmasına rağmen tek ihtiyaç imam hatip şubesiymiş gibi hareket edilmesi çok anlamsız” diye konuştu.

‘Daha önemli sorunlar var’
Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Sarı da okullarının kapasite yetersizliği başta olmak üzere birçok sorunu olduğunu belirterek, “Sınıflar 35’er kişilik. Okul müdürünün, ‘Sınıf yetersizliğimiz var’ diye yakınırken böyle bir işe kalkışması anlamsız” dedi. İmam hatip şubesinin ardından sınıf mevcutlarının 45’e yaklaşacağını söyleyen Sarı, “İmam hatip en son ihtiyaçtı. Geçen sene sadece dört kişi sormuş, ‘Okulunuzda imam hatip var mı?’ diye” dedi. MEB’in daha önce de böyle bir girişimi olduğunu ancak öğrenci bulunamadığı için hayata geçirilemediğini ifade eden Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, Alpu’da yer alan İmam Hatip okulunun toplam öğrenci sayısının 28 olduğunu söyledi. Alkan, imam hatip mezunu velilerin dahi çocuklarını bu okullara göndermek istemediğini, “Orayı bitiren öğrencilerin üniversite şansı yok taşeron öğrenci olmanın ötesine geçemiyorlar” dediklerini aktardı.

***

‘Ayrışmaya neden olur’

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a bundan vazgeçilmesi çağrısı yaptı. İhtiyaç olması durumunda İmam Hatip okullarını açılabildiğini belirten Çakırözer, “Ancak mevcut ortaokulların içine şube-okul mantığıyla açılması pedagojik açıdan sakıncalıdır. Ayrışmaya, eğitim kalitesinde düşmeye neden olur” dedi.

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.