anadoluverumelimedya.com

CHP’li Didem Engin’den Atatürk tişörtlü protesto

Bir vatandaşın CHP grup toplantısına “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” tişörtüyle girmesine engel olunmasına tepki gösteren CHP’li Didem Engin, TBMM Genel Kurulu’nda “Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz” yazılı tişört giyip gelerek bu durumu protesto etti

CHP grup toplantısına katılmak üzere Meclis’e gelen bir vatandaşın üzerindeki Atatürk baskısı olan tişört gündem olmuştu. Olaya bir tepki daha geldi.

Reklam alanı

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, üzerinde Atatürk fotoğrafının olduğu tişörtü giyerek yaşanan olayı protesto etti.

“MECLİS İÇİN BİR UTANÇTIR!”

Meclis’te yaptığı konuşmada “Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz tişörtümü giydim de geldim” diyen Didem Engin, “Bir vatandaşımızın üzerinde Atatürk tişörtü var diye tişörtünün çıkartılmaya çalışılması Meclis için bir utançtır. Kimsenin de haddi değildir. Cumhuriyetimizin kurucusuna yapılan bu saygısızlığı şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

“BEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN KIZIYIM”
Konuşmasında “Ben Mustafa Kemal Atatürk’ün kızıyım, Son yüzyıldaki en büyük dünya liderinin kızıyım,
En hakiki mürşit ilimdir diyen bir liderin kızıyım, Kadınlara, gençlere, çocuklara verdiği değerle, vizyonuyla 1920’lerde diğer ülkelerdeki liderlerin hayranlıkla izlediği bir liderin kızıyım” şeklinde konuşan Didem Engin, “Mustafa Kemal Atatürk’ün kızı olmaktan da, askeri olmaktan gurur ve onur duyuyorum!” dedi.

“ATAMIZ BİZİM YÜREĞİMİZDE! BU BÖYLE BİLİNE”

Didem Engin, “Ata’mız burada, bizim yüreğimizde. Ona olan sevgimizi, saygımızı, aşkımızı hiç kimse silemez. Bu böyle biline” diyerek konuşmasını tamamladı.

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.